Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2017 23:45

Багатодітна мама шиє розвиваючі книги для дітей України і Європи
6

Багатодітна мама з Луганщини Зоя Соловйова шиє книжки, які вчать дітей рахувати та розвивають роботу пальців рук. Продає в Україні та пересилає за кордон. Про це вона розповіла Gazeta.ua.

"Мені замовили пошити ведмедика. Перед цим прочитала, що багато батьків цікавляться розвитком дрібної моторики рук у маленьких діток. Вирішила додати до іграшки елементи, які допоможуть розвивати роботу пальців. Це помітили знайомі і запитали, чи не хочу шити книжки. До того не знала, що такі є. Подивилася в інтернеті. Зрозуміла, що в мене це вийде, і почала шити", - розповідає Зоя Соловйова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець з Авдіївки заснував студію східних єдиноборств

Першу книжку пошила для 2-річної Вероніки. Сторінки були із завданнями на рахунок та логіку. Книга на 8 сторінок коштує 1200 гривень.

"Такі книги продають і по 150 доларів. Я спочатку шила за 350, бо були потрібні гроші. Потім ціни підняла. Для книжок купую нові тканини. Буває, їх присилають поштою люди, які хочуть допомогти. Шию з лише з бавовни, бо для діток не всі тканини підходять. Скласти готові сторінки - справа швидка. Найбільше часу забирає створення нарізки і сама ідея. З останньою допомагають діти. Якщо їм подобається і цікаво — значить, ідея хороша"

Зараз має на рахунку більше 20 книжок. Жодна не повторюється. Готові замовлення уже відправляла у Францію, Чехію та Америку.

"Батьки самі звертаються до мене через соцмережі. Можуть самі обирати сторінки або придумую сама. Коли пишуть іноземці, прошу знайому допомогти з перекладом. Так з ними і спілкуюся. Посилку оплачують вони. Такі книжки підходять для діток від нуля до семи років. Старшим пропоную килимки. Наприклад, для дівчаток роблю ляльку, яку можна переодягати. Для хлопчиків - щось із машинками. Килимки можна складати або вішати на стіну. Розміром метр на два коштує 1500 гривень".

Зоя Соловйова виховує шестеро дітей. Чоловік Дмитро два з половиною роки був добровольцем в АТО. Виїхали з міста Лисичанськ на Луганщині. Про складну фінансову ситуацію розповіла у Facebook. Попросила людей надіслати старий одяг. Почала шити з нього іграшки.

Зараз ви читаєте новину «Багатодітна мама шиє розвиваючі книги для дітей України і Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути