пʼятниця, 03 березня 2017 08:10

Активістка донецького Євромайдану написала книгу після полону

 

Активістка донецького Евромайдану Анна Гузь розповіла про життя після полону у своїй книзі "Щоденник дончанки/гуцулки".

Зараз Анна Гузь живе в Києві. Донецьк залишила, щоб врятуватися. У травні 2014 року повернулася в місто на кілька днів на день народження дочки. Потрапила в "підвал". Так місцеві жителі називають перебування в заручниках у окупантів.

"Після Донецького полону почала писати враження і відчуття, які виникали. Вела щоденник. Писала туди свої історії і розповіді з життя інших людей. Вирішила видати з нього книгу", - розповідає Gazeta.ua Анна Гузь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Займатися можна з чотирьох років" - альпіністка відкрила скеледром

Книга має 87 сторінок. Анна Гузь розповіла декілька історії, які до неї увійшли.

"Дівчина з Харкова їздила до родичів у Луганську область. Взяла з собою травматичний пістолет. Інший друг займався спортом. Пішов служити в АТО, отримав поранення, але знову повернувся воювати за Україну. Ще одна історія про дівчину з Донецька з якою товаришувала. Вона сумнівалася, який бік приймати. Спочатку залишилася в ДНР. Потім приїхала до Києва і зустрічалася з українським патріотом. Потім вона знову повернулася до Донецьку. На запитання, що відбувається відповіла: "Хочу заміж".

Розповідь Анни про перебування в полоні увійшли в доповідь Х'ю Вільямсона, директора Human Rights Watch. Співробітники цієї неурядової правозахисної організації зі штаб-квартирою в США документують порушення прав людини більш ніж в 70 країнах світу.

 
Зараз ви читаєте новину «Активістка донецького Євромайдану написала книгу після полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути