середа, 01 березня 2017 23:45

"Займатися можна з чотирьох років" - альпіністка відкрила скеледром

"Займатися можна з чотирьох років" - альпіністка відкрила скеледром

Інструктор по альпінізму Ольга Гуз відкрила скелелазний стенд в Одесі, куди переїхала з Донецька. Гроші на будівництво отримала, вигравши грант.

Ольга Гуз працює інструктором і тренером в альпклубі "Одеса", є кандидатом у майстри спорту з альпінізму і скелелазіння, майстром спорту по льодолазанню. Про це вона розповіла Gazeta.ua.

"У 8 років я зайнялася гірським туризмом, орієнтуванням і походами. Пізніше - спелеологією, альпінізмом і льодолазанням. Слід врахувати, що скелелазання та альпінізм - різні види спорту. Для альпінізму бажана фізична підготовка. Спорядження для спорту - дороге задоволення. Але початківці можуть брати його в оренду. Як раз зараз у нас триває набір в секцію альпінізму в альпклубі Одеса. Готуємося до виїзду на скельні маршрути навесні, а влітку - у великі гори", - каже Ольга Гуз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатодітна мама шиє розвиваючі книги для дітей України і Європи

Офіційно альпінізмом можна займатися з 14 років. Похід і сходження на Говерлу влітку можуть робити діти. Єдина умова - дотримання правил безпеки. Скеледром відвідувати може будь-хто: студенти, діти, дорослі.

"У нас скелелазання йдуть дітки з 4-5 років. Але з великою групою важко працювати, тому краще з 6 років. У мене доньці сім, лазить потроху з двох років. Синові 2,5 роки. Уже потрохи пробує в цьому і свої сили. У нас є спеціальні страхувальні дитячі системи. Тому дітки можуть і в три роки спробувати".

Заняття для студентів академії проходять безкоштовно. Іноді безоплатно займаються переселенці, члени малозабезпечених і багатодітних сімей з Одеси. Займатися можуть також діти з обмеженими можливостями.

"Є двоє діток, які потребують індивідуального підходу. Але в мене не вистачає часу на велику кількість занять. Вони ходили в минулому році в теплу пору. Будуть знову ходити як потепліє. Раз на півтора місяця є разові тренування для діток переселенців і малозабезпечених одеських сімей. В групу більше 5-6 чоловік не беру. Не вистачає часу і фінансування".

Зараз ви читаєте новину «"Займатися можна з чотирьох років" - альпіністка відкрила скеледром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути