Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2011 18:52
Сергій Коновалов
Сергій Коновалов
Екс-півзахисник збірної України та київського “Динамо”

Девіч може грати і у стартовому складі

Значення останніх двох матчів для команди Блохіна переоцінити важко. Німеччина, хоч і не грала основним складом, але гравці, які вийшли на поле, виглядали дуже пристойно. І тим приємніше, що після першого тайму Україна вигравала 3:1. Чого навряд чи хтось очікував в поєдинку проти одного з претендентів на перемогу в Євро-2012. Звичайно, у другому таймі могли як виграти, так і програти. Тим не менш, результативна нічия - дуже гарний результат.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Снігопад, Руслана, вилучення Кучера: збірна України перемогою відкрила "Арену Львів"

Перемога над австрійцями була важлива в психологічному плані, адже давно не вигравали у більш менш серйозних суперників. А збірна Австрії - команда, збалансована в усіх лініях. Показала дуже хорошу організацію гри. А як команда, яка не потрапила на Євро - прагнення максимально використовувати будь-яку можливість пограти. Результат - у першому таймі гості практично не давали нашим зачепитися за м'яч. За рахунок злагоджених дій вінгерів, особливо Коноплянки, цю проблему вдалося вирішити. І взагалі приємно, що перемогли в меншості, на останніх хвилинах. І не за рахунок спонтанного голу, а внаслідок осмисленої атаки.

Приємний факт, що українці дуже добре грали в атаці за рахунок дій центральної лінії, крайніх захисників і нападу. Але загалом в захисній лінії ще відчувається непорозуміння між гравцями. Мабуть, через те, що пара центральних постійно змінюється. Інформації щодо матчів більше, ніж достатньо, щоб детально розібрати помилки і не повторювати їх уже на самому Євро.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович прийшов на збірну України з Ахметовим і Азаровим

Персонально ж до кого-небудь важко висунути претензії. Федецький - досвідчений гравець, проводить багато ігор за збірну. З австрійцями зіграв досить таки добре. Бутко - молодий, але з часом може закріпитися в основі, якщо працюватиме, прогресуватиме в клубі і, як наслідок, викликатиметься до збірної. Все в його руках.

Девіч сьогодні в дуже хорошій формі - виходить і за 10-15 хвилин робить результат. Вийди зі старту - не загубився б. Але, мабуть, у тренерського штабу на цей рахунок свій план. Як дав результат у Львові, так міг забезпечити його і на "Олімпійському".

Гру голкіперів нехай детально розбирають їх тренери. Навряд чи хтось зробить це краще за них. Разом з тим, вважаю, що Шовковський на сьогодні - голкіпер, якого можна ставити у ворота і не переживати. Помилитися, звичайно, може кожен, але досвід Олександра говорить сам за себе. Рибка - плюс в тому, що має в "Шахтарі" постійну практику, добре проводить цей сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимощук зрівнявся з Блохіним у кількості матчів за збірну

Загалом, говорити про оптимальний склад поки зарано. До Євро команда ще зіграє ряд ігор, можливо, комусь вдасться потрапити в команду і вдало вписатися в неї. Але основний кістяк вже визначений, хлопці додають. Багато хто, наприклад Коноплянка, подорослішали. А остання гра це явно продемонструвала.

Зараз ви читаєте новину «Девіч може грати і у стартовому складі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути