вівторок, 15 листопада 2011 00:45

"Девушка, вы такая симпатичная, но таких цен нигде нет"

Минулої п'ятниці футбольна збірна у товариському матчі зіграла внічию з Німеччиною — 3:3. Після першого тайму господарі вели 3:1. Це перший поєдинок на реконструйованому НСК "Олімпійський". Арена прийматиме фінал Євро-2012.

За 2 год. до матчу біля кас Палацу спорту черги, рухаються повільно. Залишилися квитки по 600 грн.

— 400 гривень коштують місця у центральних секторах, 200 — кутові прапорці, — каже чоловік у спортивній куртці двом дівчатам, тримає в руках із десяток квитків.

— Нам треба найдешевші квитки, дорогих ми не хочемо. Ми порадимося з Пашею.

До спекулянтів підходить білявка у рожевій куртці, просить продати квиток за 50 грн.

— Девушка, вы такая симпатичная, но таких цен нигде нет, — говорить чоловік у чорній шапці. Його друг перераховує гроші, тримає у руках 20–, 50– та 100-гривневі купюри. — Есть один билет за 150 гривен.

Дівчина відмовляється і йде.

У магазинах на території стадіону нові футболки збірної України продають по 400 грн. Дитяча коштує удвічі дешевше. За стільки можна придбати шалик. А футболку німецької збірної — за 700 грн. Уболівальники підходять, перепитують ціни. Ніхто нічого не купує. Дехто лається.

У точках швидкого харчування порівняно з офіційним відкриттям стадіону асортимент розширили, а ціни знизили.

— Додалися соуси, майонези, стало більше булочок. Ціни впали практично на все. Найбільше купують пиво, гамбургери, хот-доги, — каже касир Марина.

Жінка, років 40, миє руки у туалеті. На щоках має намальований прапор України.

— Буде 0:0 або наша мінімальна поразка, — говорить Людмила. — Уперше в житті опинилася на такому великому і красивому стадіоні. У вбиральні також чисто. З чоловіком та братом приїхали з Херсона. Квитки замовляли через інтернет, заплатили по 20 гривень.

— Україна переможе 2:1. Сподіваюся, збірна Голландії також виграє у німців. Зазвичай буваю на всіх поєдинках своєї команди, але зараз я в Україні, — розповідає голландський журналіст. — Тиждень провів у Польщі. Вони готові до Євро-2012. Думав, у вас ситуація складніша, але коли побачив цей стадіон, то зрозумів, що Україна теж гідно проведе турнір. На Євро моя збірна базуватиметься у Кракові, але свої матчі проводитиме або у Ґданську, або у Харкові. Це ще невідомо остаточно. Мені треба написати два великі матеріали у свою газету про ці два міста, тому їду у Харків.

Розплачуватися за їжу треба картками

На "Олімпійському" діє безготівковий розрахунок. Розплачуватися треба виключно картками. Вони коштують 20 грн. Після матчу їх можна повернути волонтерам і забрати гроші.

Ціни такі

Пиво, 0,5 л — 15 грн

Чай — 10 грн

Кава — 12 грн

Сік — 12 грн

Мінеральна вода — 12 грн

Хот-дог — 22 грн

Буреки (слойка з начинкою) — 20 грн

Клаб-сендвіч — 25 грн

Пиріжок із фруктами — 15

Попкорн — 20 грн

 

Уболівальники стрибали через паркан

Ті уболівальники, які прийшли на стадіон заздалегідь, спокійно пройшли через турнікети і вчасно потрапили на своє місце. А ті, хто приїхав незадовго до стартового свистка, мали проблему — турнікети з боку Палацу спорту не працювали. Люди, маючи квитки, нервували. Турнікети почали прокручувати вручну, а згодом взагалі відключили. Деякі з уболівальників стрибали через паркан, щоб потрапити на арену. Врешті-решт, відчинили ворота, щоб уникнути тисняви.

— У майбутньому, якщо люди приходитимуть на стадіон безпосередньо перед початком матчу, ми відчинятимемо всі вхідні ворота, — каже Андрій Герц, заступник генерального директора "Олімпійського".

 

Зараз ви читаєте новину «"Девушка, вы такая симпатичная, но таких цен нигде нет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути