Ексклюзиви
середа, 06 березня 2013 02:09
Сергій Беженар
Сергій Беженар
Колишній захисник київського "Динамо" та збірної України

"Боруссія" дійде до фіналу Ліги чемпіонів

Донецький "Шахтар" програв дортмундській "Боруссії" у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — 0:3. У Донецьку суперники зіграли внічию — 2:2.

Очікував більшого від "гірників", але не вийшло. "Боруссія" грала дуже активно. "Шахтар" ще перших півгодини захищався. На 31 хвилині команда Мірчі Луческу пропустила після стандарту. Після голу Сантани гості психологічно розсипалися. Тому незабаром отримали другий гол. Після цього гра практично була зроблена.

У першому таймі у "Шахтаря" не заладилась гра, в яку команда любить грати. "Боруссія" не дала супернику ніякого простору. Це зумовило хід гри. А далі "Боруссія" розпочала грати розкуто і довела справу до кінця.

Початок другого тайму обнадіяв мене. Дуглас Коста вийшов на заміну і створив кілька моментів. Гол ніби назрівав, аж тут помилку допустив голкіпер Андрій П'ятов. Рахунок став 0:3. Після такого важко психологічно зібратися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боруссія" і "Реал" залишили "Шахтар" і "МЮ" без Ліги чемпіонів

Луческу краще знає, хто сильніший і краще готовий грати з перших хвилин. Дивлячись на гру "Боруссії" у першому таймі важко сказати, чи пішла би гра у Кости. Після перерви бразилець вийшов свіжим. У нього щось почало виходити.

Тут справа не у складі, у в самій грі. "Шахтареві" не вистачає ігрової практики. "Боруссія" зараз на ходу, адже грає друге коло чемпіонату Німеччини з лютого, а "гірники" були практично без календарних матчів. Поєдинку з луцькою "Волинню" недостатньо. Товариські ігри не йдуть у жодне порівняння з офіційними.

Всі наші команди вилетіли з єврокубків, адже не мали змагального періоду. Всі суперники наших клубів були на ходу. Якби у наших була ігрова практика у чемпіонаті, то все могло б скластися по-іншому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга чемпіонів. "Боруссія" (Дортмунд) - "Шахтар" (Донецьк) - 3:0

Було б краще, якби українські команди розпочинали грати у лютому. Нам потрібно брати приклад з Німеччини. Там команди йдуть на канікули перед Новим роком, потім триває місячна пауза. Матчі відновлюються у лютому. У нас так не виходить через поля і неготовність стадіонів. Це питання не другорядне. Його потрібно вирішувати на рівні ФФУ та прем'єр-ліги.

Переломний момент матчу у Дортмунді — гол Сантани після стандартного положення. Це помилка Ярослава Ракицького. Він неправильно зіграв позиційно з гравцем. Можна сказати, що він його упустив. Голи після стандартів — це проблема для "Шахтаря". Команді потрібно її вирішити і чим швидше, тим краще. Можливо, причини приховані в психології. Гравцям потрібно це перебороти.

Якби "гірники" не пропустили цей гол від Сантани, ще невідомо, якби склалася гра. Що стосується другого голу, то Хюбшман мав йти на зближення, щоб не дати прострілити Роберту Левандовскі. Двом захисникам потрібно було не стояти на місці, а дивитися за гравцем, який біг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боруссія" - "Шахтар"- 5:3

"Шахтар" зіграв слабко, особливо це стосується Раца та Ракицького. Кучер бився, але цього було недостатньо. Виступити краще не дала "Боруссія". Контргри у "гірників" також не вийшло. Мхітарян та Фернандіньо старалися, але активність гравців "Боруссії" душила гостей.

Гру "Боруссії" вважаю однією з найсильніших на данний момент. Але "Баварія" зараз також дуже потужно виступає. У Лізі чемпіонів команда Юргена Клоппа зазнає метаморфоз. "Боруссія" не боїться ніякого суперника, що і довела на груповому етапі турніру, особливо у матчах з "Реалом". Я не виключаю, що "Боруссія" дійде до фіналу. Буду вболівати за "чорно-жовтих". Мені подобається їх футбол.

Тренерам вирішувати, які позиції "Шахтареві" варто підсилити. Вважаю, що "гірникам" потрібні центральні захисники, лівий захисник і центральний нападник. Середня лінія на хорошому рівні. Зараз команді потрібно шукати якісні варіанти підсилення і награвати склад на наступний сезон Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Боруссія" дійде до фіналу Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути