вівторок, 15 березня 2016 10:11

Вчені назвали головну причину глобального ожиріння

Вчені назвали головну причину глобального ожиріння

Група вчених з Інституту експериментальної генетики показали на мишах, що схильність до ожиріння передається спадково. Про це повідомляється в журналі Nature Genetics.

У своїй роботі генетики використовували самок і самців мишей, які страждали ожирінням та на інсулінонезалежний діабет через дієти з високим вмістом жирів. У мишей вилучили ооцити і сперматозоїди, які запліднили екстракорпоральне. Потім отримані зародки перенесли в матку здорових самок.

Використання сурогатних матерів дозволило унеможливити цілий ряд факторів, які могли вплинути на потомство, якщо зародки розвивалися б в тілі хворих мишей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечне вегетаріанство: 6 підводних каменів

Дослідження показало, що миші схильні до тих же хвороб, що і їх батьки. При цьому самки з нового покоління схильні до ожиріння більше, ніж самці, які, в свою чергу, демонстрували більш сильні скачки глюкози в крові.

Вчені пояснюють результати експерименту впливом епігенетичного спадкування, при якому зміни в обміні речовин викликаються регуляцією ДНК. Нездоровий спосіб життя може призвести до того, що спеціальні молекули активізують або вимикають певні гени в клітинах організму. Такий ефект може зберігатися протягом кількох поколінь.

Нагадаємо, арахісове масло може перемогти дитяче ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали головну причину глобального ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути