понеділок, 07 березня 2016 13:59

Арахісове масло може перемогти дитяче ожиріння

Арахісове масло може перемогти дитяче ожиріння

Несподіваним засобом боротьби з ожирінням може виявитися арахісове масло. Вчені з'ясували, що вживання цього продукту 3-4 рази в тиждень сприяє зниженню індексу маси тіла у дітей із середньої школи.

Вживаючи арахісове масло, діти менше ризикують зіткнутися із зайвою вагою або ожирінням. Це встановили вчені з Університету Х'юстона. Вживання арахісу або арахісового масла 3-4 рази в тиждень відразу після школи дозволяє відвернути дітей від менш корисних для їхнього здоров'я продуктів, як показало дослідження. Іншими словами, школярі насичуються арахісом і не дивляться в бік чіпсів, піци та іншого фастфуду.

Вчені спостерігали за учнями середньої школи, що входять до групи ризику в зв'язку з загрозою розвитку ожиріння. 257 дітей проходили через спеціальну освітню програму фізичної активності і правильного харчування. Приблизно половина отримувала арахіс або арахісове масло кілька разів на тиждень протягом трьох місяців. Решта дітей ласували арахісом менше одного разу на тиждень. Всі учасники дослідження отримували закуски по поверненню зі школи додому.

До кінця періоду спостережень діти з першої групи частіше інших демонстрували зниження індексу маси тіла в порівнянні з тими, хто не вживав арахісу так регулярно. Вчені вважають, що в боротьбі проти ожиріння потрібні креативні підходи, і для приборкання почуття голоду людям потрібні гідні альтернативи. Однією з них цілком може бути арахіс або арахісове масло, яке дуже популярне серед дітей. Результати дослідження опубліковані в журналі Journal of Applied Research on Children.

Зараз ви читаєте новину «Арахісове масло може перемогти дитяче ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути