Ексклюзиви
вівторок, 16 травня 2017 17:08

Варто видалити свою сторінку із соцмереж, бо її можуть зламати - експерт

Варто видалити свою сторінку із соцмереж, бо її можуть зламати - експерт
Зайти на власну сторінку в соціальній мережі не можна з території України. Фото: ТСН

Президент Петро Порошенко розширив санкції щодо Росії. Під заборону потрапили соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники", сервіси "Яндекс" та сайт Mail.ru. Про це йдеться у відповідному указі.

Експерти таке рішення глави держави називають стратегічним кроком.

"Перш за все, така заборона - це блокування не конкретної соцмережі, а каналів витоку інформації та пропаганди. Це захист інформаційного простору України від втручання у нього. У нашій інформаційній війні така заборона - стратегічний крок, який не дозволить доносити непотрібну інформацію з Росії в Україну. Якщо взяти в цілому зріз із аудиторії заборонених соцмереж, то картина не дуже хороша. Є багато закритих груп із сепаратистськими та пропагандистськими настроями, які мають велику кількість підписників. У таких спільнотах розповсюджують антиукраїнську інформацію. До прикладу, у Facebook такі спільноти блокують", - коментує Gazeta.ua експерт консалтингового агентства MPP Consulting Павло Мельник.

Заборони повинні запрацювати до початку червня, каже фахівець.

"Доступ користувачів до заборонених соцмереж закриватимуть провайдери. Вони обмежать доступ користувачів на особисті сторінки. Користувачі просто не зможуть зайти на свою сторінку. Так само відбуватиметься і з мобільними додатками. Технічно обійти блокування можливо через піратські сайти чи спеціальні розширення. Але це не буде доступно широкому загалу. Тому обійти блокування зможуть лише досвідчені юзери", - каже аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби використовують російські соцмережі для інформаційних диверсій проти України

Зайти на власну сторінку в соцмережі не можна з території України.

"Сторінки ніхто не видалятиме. На них просто не можна буде зайти з України. Тому користувачам варто видалити свої сторінки із соцмереж. Адже акаунт можуть зламати і скористатися інформацією користувачів", - каже фахівець.

Президент Петро Порошенко закриє офіційні сторінки у "ВКонтакте" й "Однокласниках". Про це він заявив на своїй сторінці у соцмережі "ВКонтакте".

Зараз ви читаєте новину «Варто видалити свою сторінку із соцмереж, бо її можуть зламати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути