вівторок, 16 травня 2017 14:28

Спецслужби використовують російські соцмережі для інформаційних диверсій проти України

Спецслужби використовують російські соцмережі для інформаційних диверсій проти України
Перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук каже, що заблоковані інтернет-ресурси повністю контролюються ФСБ Російської Федерації. Фото: Politolog.net

Рішення про блокування російських соціальних мереж ухвалено в інтересах національної безпеки України і покликане захистити країну від інформаційної війни, яку веде Росія.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук в інтерв'ю журналістам, коментуючи відповідний указ президента.

За його словами, рішення РНБО, яке ввів у дію президент, є "дуже важливим кроком у посиленні національної безпеки нашої держави".

Андрій Тетерук зазначив, що крім блокування таких Інтернет-ресурсів, як "Вконтакте", "Яндекс", "Одноклассники" тощо був також затверджений список з 1228 фізичних і 468 юридичних осіб, щодо яких будуть застосовані санкції терміном від одного до трьох років.

"Ці ресурси повністю контролюються ФСБ Російської Федерації, країною-агресором. Ми наклали на них санкції для того, щоб унеможливити проведення спеціальних операцій за допомогою соціальних мереж. Я вважаю це розумним, правильним і виваженим кроком", - заявив народний депутат, додавши, що це рішення давно назріло.

"Інформаційна руйнівна кампанія, яка провадиться Російською Федерацією, повинна бути зупинена. Насамперед тими рішеннями, які приймаються у парламенті, на засіданнях РНБО, Урядом України. І всі ті майданчики, які використовує Російська Федерація для зміцнення своєї агресії, вони завжди будуть під увагою української влади", - наголосив перший заступник керівника фракції "Народний фронт".

Він також додав, що "всі намагання Кремля шукати нові майданчики будуть належним чином вивчені і будуть прийняті відповідні державні рішення".

Разом з тим, на думку Андрія Тетерука, блокування російських інтернет-ресурсів та програмного забезпечення в Україні відкриває можливості для українських та західних IT-компаній запропонувати вітчизняним користувачам новий якісний продукт і зайняти нішу, що звільнилася.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби використовують російські соцмережі для інформаційних диверсій проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути