пʼятниця, 28 липня 2017 15:16

В Україні вперше створили профспілку пілотів дронів

В Україні вперше створили профспілку пілотів дронів
При вступі до Професійної спілки безпілотної журналістики, учасники отримують підтримку не тільки в Україні, а й за її межами

В Україні з'явився перший професійний союз, який об'єднує інтереси всіх пілотів дронів - "Професійна спілка безпілотної журналістики".

Створення організації ініціювали співробітники найбільшого інтегратора безпілотних технологій в Україні, компанії DroneUA, щоб об'єднати ринок і сформувати етичні стандарти використання безпілотних технологій.

Профспілка безпілотної журналістики - це платформа для обговорення та пошуку рішення для загальних проблем ринку. Це галузева громадська організація, яка об'єднує громадян, пов'язаних спільними інтересами за родом їхньої професійної діяльності - журналістів та інших працівників засобів масової інформації, які професійно збирають, отримують, створюють і займаються підготовкою інформації для засобів масової інформації, виконують редакційно-посадові та інші службові обов'язки з використанням дронів або БПЛА.

Головним завданням об'єднання є юридична підтримка і допомога для пілотів БПЛА. Додатковими перевагами, крім юридичної підтримки, будуть доступ до освітньої бази союзу, можливість участі в майстер-класах і відкритих заходах.

При вступі до Професійної спілки безпілотної журналістики учасники отримують підтримку не тільки в Україні, а й за її межами, оскільки профспілка створена на базі Незалежної медіа-профспілки України та Міжнародної федерації журналістів.

Основними умовами вступу є діяльність, пов'язана зі збором інформації за допомогою дронів, і публікації в медіа. Союз працює на платних умовах, за моделлю членських внесків, які йдуть винятково на адміністративні витрати та організаційний супровід кожного учасника. Також за кошти союзу будуть організовуватися тематичні заходи, юридичні консультації та освітні лекції для членів.

"Останнім часом у пресі досить часто згадують ситуації, коли щодо журналістів, які використовують інноваційні інструменти в роботі, здійснюються не зовсім законні дії. Це стосується питання перешкоджання журналістській діяльності. Наше завдання зробити "Професійну спілка безпілотної журналістики" інструментом, який дозволяє отримати правовий захист кожного члена організації. І в першу чергу захист для операторів БПЛА "- коментує Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA і Глава" Професійної спілки безпілотної журналістики "

Подати заявку на участь в профспілці безпілотної журналістиці може кожен бажаючий, заповнивши анкету

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше створили профспілку пілотів дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути