середа, 27 вересня 2017 18:47

Укроборонпром випробує на калинівських складах спеціальний пожежний танк

Львівський бронетанковий завод терміново передає рятувальникам спеціальний пожежний танк ГПМ-72 для ліквідації пожежі на складі боєприпасів під Вінницею.

ГПМ-72 уже відправили із заводу до місця пожежі, повідомляє прес-служба Укрборонпрому.

Автор: Укроборонпром
   Пожежний танк ГПМ-72
Пожежний танк ГПМ-72

"Цей пожежний танк є однією з найпередовіших розробок заводу у сфері спеціальної техніки. Вже пройшов заводські та відомчі випробування, під час яких довів свої високі характеристики. Оснащений пожежною цистерною в 20 тонн, сучасним пожежним насосом і лафетом, за допомогою яких можливо гасити пожежу на відстані до 100 метрів", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували моторошні фото руйнувань у Калинівці

Машина має підвищену прохідність та захист екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогню. Для цього рятувальники захищені 30-міліметровою бронею. У кабіні встановлена фільтровентиляційна установка, також реалізований облив кабіни корпусу для зниження її температури.

Пожежа на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області розпочалася близько 22:00 26 вересня. По тривозі підняті всі сили служби і керівництво. В уряді не виключають, що причиною пожежі могли бути зовнішні чинники. Військова прокуратура кваліфікувала пожежу та вибухи як диверсію.

Зараз ви читаєте новину «Укроборонпром випробує на калинівських складах спеціальний пожежний танк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути