вівторок, 26 вересня 2017 18:47

В Україні розробили рушницю, що може збивати дрони та безпілотники

Компанія "Укрспецтехніка" розробила першу вітчизняну портативну зброю для протидії безпілотним літальним апаратам.

Радіоелектронна рушниця призначена для боротьби з комерційними, доступними моделями БПЛА, каже заступник генерального директора компанії Михайло Прохоренко, пише zbroya.info.

"Також вона потрібна для здійснення різних диверсій. Як показав досвід останніх конфліктів – не тільки в Україні, але й сирійського, іракського – саме найпростіші масові дешеві безпілотні літальні апарати різних типів найчастіше застосовують у сучасних локальних і гібридних війнах. І цілком природно, що виник світовий тренд розробки мобільних і простих в експлуатації засобів боротьби для їхнього придушення", – заявив Прохоренко.

Автор: zbroya.info
  Радіоелектронна рушниця
Радіоелектронна рушниця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для українських снайперів розробили новий маскувальний комплект

Рушницю можна застосовувати безпосередньо на передньому краї в зоні бойових дій, а також, наприклад, для супроводу армійських колон. Невелика вага і можливість автономної роботи до 8 годин дозволяють транспортувати засіб на автомобілях, бронетехніці або квадроциклах.

Автор: zbroya.info
  Радіоелектронна рушниця
Радіоелектронна рушниця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійців АТО одягнуть у форму стандартів НАТО

"Іншим варіантом для найширшого застосування може стати цивільний ринок – захист різного роду об'єктів, масових заходів, супровід кортежів. Рушниця пройшла заводські випробування, дальність дії на БПЛА – до 2 кілометрів, тобто відстань прямої видимості. Принцип дії – постановка перешкод навігаційним каналам. Прикметною особливістю нашого виробу є можливість постановки купола над об'єктом радіусом до 5 кілометрів, яку надають кругові антени, що входять до складу комплексу", – додав Пархоменко.

Автор: zbroya.info
  Радіоелектронна рушниця
Радіоелектронна рушниця

В Україні розробили нову крупнокаліберну кулю "Стілетто", яка прибиває 2 см сталі. Її випробування провели у Києві. Це унікальна українська розробка з особливим сердечником, який збільшує бронепробивність. У бронесталь, не пробиту з кулемета 12,7-міліметрового калібру, куля "Стілетто" входить, як гарячий ніж у масло.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розробили рушницю, що може збивати дрони та безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути