понеділок, 25 вересня 2017 16:20

Для українських снайперів розробили новий маскувальний комплект
15

Для українських снайперів розробили новий маскувальний костюм.

Виріб отримав назву "індивідуальний маскувальний комплект" (ІМК. - Gazeta.ua), повідомляє у Facebook Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Індивідуальний Маскувальний Комплект  для снайперів ЗСУ
Фото: Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ
Індивідуальний Маскувальний Комплект  для снайперів ЗСУ
Індивідуальний Маскувальний Комплект  для снайперів ЗСУ
Індивідуальний Маскувальний Комплект  для снайперів ЗСУ
Індивідуальний Маскувальний Комплект  для снайперів ЗСУ

"Цей виріб позиціонуватиметься як снайперський. Але він входить до "бойового спеціального комплекту" (БСК). Його видаватимуть військовослужбовцям відповідно до спеціальності", – пояснюють в управлінні.

Маскувальний комплект розроблений після вивчення і аналізу існуючих аналогів, а також із врахуванням побажань самих снайперів різних частин та родів військ.

"Кишені, отвори, вентиляція, застібки та їхні розміщення розроблені згідно з анатомічними вимогами та мобільними завданнями снайперів. Манжети рукавів подовжені, вони приховують майже всю долоню. Маскувальна сітка капюшона захищає від паразитів, добре маскує снайпера та основну частину зброї. В штанах передбачені отвори для швидкого доступу до підкостюмного простору (до спорядження). Наявність еластичних шнурів та фіксаторів дозволяють підігнати костюм під себе", – йдеться в описі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійців АТО одягнуть у форму стандартів НАТО

ІМК шитимуть у чотирьох кольорах: мм-14, олива, койот та варан ЗСУ.

"Зараз очікуємо фінансування і закупівлю цього комплекту. Снайпери точно радітимуть. А ми і далі продовжуємо реформувати, змінювати та вдосконалювати ЗСУ", – зазначено в повідомленні.

Українські військові проводять тактичні навчання за стандартами НАТО. Екіпажі бойових машин відпрацьовують майстерність водіння в складних умовах місцевості з теоретичним пошкодженням блоків візуального спостереження. Основною відмінністю цих навчань є те, що вперше в Збройних силах України взвод має 4 танки. Це дуже доцільно, тому що під час пошкодження одного танка інша машина може евакуювати екіпаж з поля бою, а пара машин, яка залишається боєздатною, може в повному обсязі виконувати поставлені завдання.

Зараз ви читаєте новину «Для українських снайперів розробили новий маскувальний комплект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути