субота, 17 червня 2017 11:36

Спецслужби США викрили розробників небезпечного вірусу

Спецслужби США викрили розробників небезпечного вірусу
Комп'ютерний вірус забрав з банківських рахунків 1 млрд доларів Фото: Zillya!

Працівники британських та американських спецслужб дійшли висновку, що вірус WannaCry, який у травні вразив комп'ютери в 150 країнах, був створений за наказом влади КНДР.

Раніше аналогічних висновків дійшло Агентство національної безпеки США, пише CNN. За інформацією джерел каналу, розвідувальні служби Великої Британії вважають, що за поширенням вірусу стояло угруповання хакерів Lazarus Group, яким імовірно керують із КНДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий вірус атакує українські комп'ютери

З кінця 2015 року, хакери Lazarus Group переключили свою увагу на світову фінансову систему. Група з тих пір була пов'язана з нападами на банки в 18 країнах, в тому числі великих крадіжок з центрального банку Бангладеш.

З допомогою "вірусу-здирника" Пхеньян розраховував залучити кошти для своїх потреб. Загальні збитки від масштабної хакерської атаки з використанням вірусу WannaCryptor 2.0 (WannaCry) становили 1 мільярд доларів.

Дослідники з компанії Check Point виявили нові небезпеки для користувачів популярних медіаплеєрів. Створюючи шкідливі субтитри, хакери можуть отримати управління будь-якими пристроями, на яких встановлені медіаплеєри, враховуючи смартфони, планшети, ПК і телевізори Smart TV.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби США викрили розробників небезпечного вірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути