пʼятниця, 09 червня 2017 16:48

Новий вірус атакує українські комп'ютери

Субота, 27 травня, 05:55

Пасажирський потяг Київ – Кам'янець-Подільський врізається у маневровий локомотив біля села Нігин Кам'янець-Подільського району на Хмельниччині. З рейок сходять два вагони, локомотив падає набік.

У пасажирському потязі – понад 500 людей. Серед них 104 школярі, які їхали на екскурсію в Кам'янець. Четверо дітей і двоє дорослих отримують забої, їх забирають "швидкі". Решта пасажирів пересідають в автобуси.

– Швидкість була невелика, тому ніхто сильно не постраждав. У нашому вагоні кілька людей забили руки й ноги, – каже Галина Щербак, 47 років. – Але місце аварії виглядало страшно. Локомотив, який тягнув наш потяг, розвернуло на 180 градусів. Із першого вагона текла солярка. Всі злякалися, повибігали на вулицю. За півгодини прибула поліція і "швидка". Потім почали підтягуватися таксисти. І лише згодом організували автобуси для вивозу людей.

– Розглядаємо дві версії: проїзд потяга на заборонений сигнал світлофора або помилка чергової по станції. Могла дати неправильні інструкції машиністу маневрового локомотива, – каже голова наглядової ради Укрзалізниці Євген Кравцов. – Усі пасажири були застраховані, отримають компенсації. Оплатимо лікування постраждалих.

Автор: REUTERS
  Близько 500 людей взяли участь у мегамарші у вишиванках, що тривав у Києві 27 травня. Пройшлися центром міста. Закінчився марш концертом на Трухановому острові. Виступали гурти ”Вій”, ”Мрія життя”, ”Колір ночі”. Марш присвятили Дню Києва. Його щороку відзначають в останні вихідні травня
Близько 500 людей взяли участь у мегамарші у вишиванках, що тривав у Києві 27 травня. Пройшлися центром міста. Закінчився марш концертом на Трухановому острові. Виступали гурти ”Вій”, ”Мрія життя”, ”Колір ночі”. Марш присвятили Дню Києва. Його щороку відзначають в останні вихідні травня

А в цей час:

Полтавка 25-річна Вікторія Косенко повертається з нічного клубу. Біля квартири знаходить прив'язане до ручки дверей персидське кошеня з бантом і підписом: "Будеш хоч його няньчити".

– От козел! Знущається! Не може залишити мене в спокої, – каже Вікторія.

Місяць тому розлучилася з чоловіком 30-річним Віктором Овчаренком. Він пішов, коли з'ясувалося, що в найближчі три роки жінка не планує дітей.

– Може, я і винна в розлученні. Але це моє рішення – поки що займатися кар'єрою. Він не захотів чекати. Куди це кошеня мені зараз? Треба комусь віддати.

– Оце так вийшли на рибалку! – 35-річний Ігор Олешко із Сум на березі річки Псел шукає спінінги й вудки.

Їх напередодні ввечері закинув у водойму. Вночі снасті покрали.

– З трьома товаришами вирішили відкрити рибальський сезон. Розбили на березі намети, закинули у воду вудки, – каже Ігор. – Вирішили трохи відзначити зустріч. Наче ніхто горілкою і не впивався, а опівночі на сон потягло конкретно. Я найперший прокинувся. Глянув, а наших речей немає. Найбільше шкода двох надувних човнів. По дурості лишили їх на березі. Один мій, а другий – товариша. Зараз зо 3 тисячі такий коштує.

– Ану розбіглися! Геть! – дніпровський таксист 29-річний Олег Процик битою відганяє чотирьох бездомних собак від клієнта.

Разом заскакують у "Жигулі" і закриваються. Водій бинтує пасажиру прокушену руку. Пропонує відвезти в лікарню. Той відмовляється.

– Клієнта забрав біля нічного бару. Він вийшов біля свого під'їзду, як на нього налетіли оці пси, – говорить Олег. – Схопив биту біля сидіння і став відганяти. Йому повезло. Бо ще хвилина-дві – і був би покусаний з ніг до голови. А так лише пару разів за руку схопили. Посиділи 20 хвилин у салоні. Коли собаки відбігли – чоловік зайшов у будинок.

  Із 22 затриманих податківців, які працювали за президентства Віктора Януковича, арештували сімох. Решта вийшли під заставу. Сумарно внесли 350 мільйонів гривень.   “Деякі суди подібні до коконів, в яких гусінь-арештанти перетворюються на метеликів”, – констатує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Із 22 затриманих податківців, які працювали за президентства Віктора Януковича, арештували сімох. Решта вийшли під заставу. Сумарно внесли 350 мільйонів гривень. “Деякі суди подібні до коконів, в яких гусінь-арештанти перетворюються на метеликів”, – констатує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Команда Національної гвардії та поліції перемогла на Кубку світу серед військових та поліцейських снайперів. Українці здобули перші місця в індивідуальних і групових завданнях. Змагання проходили в угорській столиці Будапешт. Участь брали 66 команд із 18 країн.

Американські науковці для створення засобу проти ультрафіолетового випромінювання використовують гриби з Чорнобильської зони. В умовах постійної радіації вони почали виробляти специфічні білки й молекули, здатні мінімізувати шкоду випромінювання. Засіб використовуватимуть космонавти під час польотів.

Новий вірус атакує українські комп'ютери, блокує їх і вимагає у власників за розблокування до 58 тис. грн.

П'ять українських бронетранспортерів стали на озброєння в армії Індонезії. Машини виготовлені в Харкові. Контракт на постачання підписали 2014-го. Індонезійці планують придбати в України ще кілька десятків БТР.

Бойовий гопак, боротьба на поясах, хортинг, рукопашний бій "Спас" стали національними видами спорту. За це 25 травня проголосували 227 нардепів. Закон дає право створювати федерації й домагатися їх ­фінансування з бюджету.

1565 людей відбувають довічне ув'язнення в Україні. Зокрема 22 – жінки. Загалом в українських тюрмах сидять близько 61 тис. осіб.

680 000 гривень коштує партія військових планшетів, яку отримали бійці кропивницького 3-го окремого полку спецпризначення від шоумена Сергія Притули. Техніку закупили в Німеччині

"Депутати не хочуть розглядати реформу охорони здоров'я. Придумують нові й нові заборони. Глибоко переконані, що ці заборони невідкладні, а реформа може почекати. Схаменіться! Якщо з чимось незгодні, то аналізуйте помилки і пропонуйте альтернативи. Якщо вам нічого сказати, то що ви взагалі в Раді робите? Відпустіть мій народ. Він проживе без соціальних мереж. Але не зможе вижити без медицини", –

Євген КОМАРОВСЬКИЙ, дитячий лікар

"Поки в Україні зникає пам'ять про Леніна, у Росії воскресає пам'ять про Сталіна. Після викриття його культу Ленін став символом "хорошого комуніста". Нинішні російські правителі не можуть погодитися з таким образом Ілліча, яким той, до речі, не був. Їм потрібен Сталін. Він символізує всевладдя держави і страх світу перед РФ. Путін так само хоче, щоб його боялись. І свої, і чужі", –

Віталій Портніков, публіцист

Західний світ усвідомив масштаб російської загрози

На саміті НАТО Дональд Трамп закликав протистояти загрозам від терористів і Росії. Він приїхав до Брюсселя, щоб витрусити гроші зі своїх союзників по Альянсу. Трамп підрахував: якщо всі скинуться по 2% ВВП, то буде $119 млрд. І тут же заявив – цього все одно мало.

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг пояснив: чотири військові групи Альянсу розгорнуті в країнах Східної Європи з єдиної причини: бо Росія анексувала Крим. Усі це й так знали, але важливо, що очевидну істину виголосила офіційна особа.

Равлик Заходу неквапливо, але безупинно розвертається проти путінської Росії. У сенаті США підтримали створення фонду для протидії російській загрозі в інформаційному й політичному просторі. $250 млн підуть на захист виборів від втручання РФ у тих країнах НАТО, які самі не можуть захиститися. Гроші також дадуть на допомогу Грузії й Україні.

Володимиру Путіну й терористам знадобилися кілька років і чималі зусилля, щоб політики й громадяни країн західного світу усвідомили масштаб загрози. Скільки часу потрібно, щоб зрозуміти: це не дві загрози, а одна, і головне її джерело розташоване не на Близькому Сході, а в Кремлі?

Ігор ЯКОВЕНКО, російський журналіст

Президент почав готуватися до виборів

Петро Порошенко обіцяв закінчити війну, привести Україну в Європу та запровадити помісну православну церкву. Але замість миру маємо незрозумілі Мінські домовленості. Членство в ЄС підмінили на безвізовий режим. Намагання запровадити єдину церкву закінчилося кримінальною справою проти "православного" олігарха Новинського.

Хотілося більше народовладдя, реформ в усіх політичних сферах, починаючи від виборчого законодавства. Також – судової, правоохоронної системи, боротьбу з корупцією та люстрацію. Цього немає. Хоча Порошенко обіцяв: житимемо в новій країні.

Ми таки починаємо відходити від Росії. Припиняємо мовлення її каналів, відмовляємося від програмного забезпечення та соцмереж. Але це треба було починати три роки тому.

Наступні два роки президентства Порошенко готуватиметься до виборів. Показуватиме себе енергійним, ефективним і патріотичним керівником держави. Побачимо кроки до зменшення взаємодії з РФ. І жорсткішу боротьбу проти політичних опонентів.

Олександр КОЧЕТКОВ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Брат із дівчиною планували весілля – купили одяг, обручки, розіслали запрошення. За три дні до розпису наречена зникла. Подзвонила за тиждень і сказала, що передумала. Замість весілля поїхала відпочивати в Туреччину з колегою.

Святослав, 30 років

 

Був ведучим на весіллі однокласника. В одному з перших тостів неправильно назвав ім'я нареченої. Вона розплакалася й кинула в мене тарілкою з м'ясною нарізкою. Не витримав і на­звав її ідіоткою. Ледь устиг втекти з ресторану, бо мене хотіли відлупити усі присутні там чоловіки.

Віктор, 29 років

Товариш діда з 20 років щодня перед сном випивав по 350 грамів самогону. Пережив усіх своїх дітей, дружину і родичів. До 98 років самостійно садив город і збирав урожай. Помер торік уві сні, за тиждень до 99-річчя.

Андрій, 42 роки, Харків

Зараз ви читаєте новину «Новий вірус атакує українські комп'ютери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути