четвер, 14 листопада 2019 17:45

"Ситі по горло цим мотлохом" - створили соцмережу без реклами і клікбейтів

"Ситі по горло цим мотлохом" - створили соцмережу без реклами і клікбейтів
Пожертвування на користь нової соцмережі зробили близько 200 користувачів. Фото: TAdviser

Один із засновників Вікіпедії Джиммі Уейлз запустив соцмережу WT:Social, яка може стати конкурентом Facebook та Twitter. У ній немає реклами й абсурдних клікбейтних заголовків.

Користувачі WT:Social можуть ділитися посиланнями на матеріали і обговорювати їх у стрічці новин, подібної до стрічці Facebook. Тематика обговорень може бути практично будь-якою: від політики і технологій, до рок-музики та бджільництва, пише Financial Times.

Для забезпечення нового продукту Уейлз хоче застосовувати бізнес-модель Вікіпедії. WT:Social буде покладатися на пожертви невеликого числа користувачів, щоб обходитися без реклами. Саме рекламу Уейлз звинувачує у проблемах існуючих на сьогодні соцмереж, адже через неї в найвигіднішому положенні опиняється неякісний контент.

Якщо Facebook і Twitter просувають в топ стрічки публікації з найбільшим числом коментарів або лайків, то WT:Social буде публікувати насамперед свіжі матеріали. Проте, в соцмережу можуть додати кнопку "upvote", яка дозволить користувачам рекомендувати якісний контент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook запустив новий месенджер для Instagram

З моменту запуску в жовтні WT:Social прийшли близько 50 тис. юзерів. Пожертвування на користь нової соцмережі зробили близько 200 користувачів.

"Це не буде дуже прибутково, але буде життєздатно. Настав час для нового місця, вільного від клікбейтних нісенітниць. Люди ситі по горло усім цим мотлохом навколо них. Новинні організації роблять усе, що можуть в цьому непростому середовищі, але насправді проблема полягає в поширенні новин"- сказав Уейлз.

Корпорація Google працює над секретним проектом, який дозволить збирати інформацію про стан здоров'я мільйонів людей. Проект розробляється у співпраці з некомерційною компанією Ascension - другою за величиною у системі охорони здоров'я США.

Зараз ви читаєте новину «"Ситі по горло цим мотлохом" - створили соцмережу без реклами і клікбейтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути