Ексклюзиви
вівторок, 12 листопада 2019 08:25

Google розробляє таємний проект, який збирає медичні дані

Google розробляє таємний проект, який збирає медичні дані
Проект розробляється у співпраці з некомерційною компанією Ascension - другою за величиною у системі охорони здоров'я США.

Корпорація Google працює над секретним проектом, який дозволить збирати інформацію про стан здоров'я мільйонів людей.

Проект розробляється у співпраці з некомерційною компанією Ascension - другою за величиною у системі охорони здоров'я США. Спочатку планується отримувати інформацію про здоров'я мільйонів американців, що проживають в 21 штаті, повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додатки Google стали недоступними для Huawei

Проект вже почав працювати рік тому. Він отримав кодову назву Project Nightingale ("Проект Соловей"). Діагнози, результати лабораторних досліджень, записи про госпіталізацію, повні історії хвороб з іменами і прізвищами пацієнтів, а також їх дати народжень - таку інформацію може збирати Google в рамках проекту.

Уже 150 співробітників Google мають доступ до більшої частини даних десятків мільйонів пацієнтів. У самій компанії повідомили, що проект відповідає федеральному закону про охорону здоров'я та передбачає надійний захист даних пацієнтів.

Facebook та YouTube видалятимуть усю інформацію з ім'ям співробітника ЦРУ, який подав скаргу на телефонну розмову президентів США та України Дональда Трампа та Володимира Зеленського. У Facebook пояснили, що публікація контенту з ім'ям інформатора порушує правила, спрямовані на протидію "координованих атак" на платформі.

Зараз ви читаєте новину «Google розробляє таємний проект, який збирає медичні дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути