Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 09:30

"Оптика в будинок": все, що потрібно знати про оптоволоконний інтернет

Швидкість прийому і передачі даних, стабільність з'єднання, пінг - показники, від яких в першу чергу залежить, наскільки зручним буде ваш інтернет-серфінг. В першу чергу на ці фактори впливає технологія подачі інтернету. Найбільшого поширення набули технології ADSL, ADSL2+ і FTTB. Розглянемо найбільш прогресивну з них - FTTB (Fiber-To-The-Building), що в перекладі з англійської означає "оптичне волокно до будівлі".

  Пропускна здатність оптоволокна - від 1 до 10 Гбіт/с
Пропускна здатність оптоволокна - від 1 до 10 Гбіт/с

На швидкості до 100 Мбіт/с

Технологія FTTB забезпечує доступ до високошвидкісного інтернету. Оптоволоконний інтернет витісняє застарілі технології ADSL і ADSL2+, які не здатні надати користувачеві високу швидкість і стабільність підключення. Технологією ADSL та ADSL2+ мають обмеження в 8 Мбіт/с і 24 Мбіт/с вхідної швидкості і, відповідно, 800 Кбіт/с і 1 Мбіт/с вихідної. Максимальна швидкість на практиці залежить від ряду факторів, починаючи з віддаленості АТС і закінчуючи перешкодами, які впливають на телефонний провід.

Цих недоліків позбавлена ​​оптика. Для передачі даних використовується оптоволоконний кабель, що передає сигнали у вигляді фотонів практично зі швидкістю світла. Сама ж технологія має на увазі закладання такого кабелю в будинок або офіс, де сигнал від комутатора за допомогою Ethernet-кабелів підводиться до пристрою. Висока пропускна здатність дозволяє з цього ж кабелю підключити крім інтернету телебачення і телефонію, не втративши в якості сигналу.

Пропускна здатність оптоволокна - від 1 до 10 Гбіт/с. Це дозволяє підключити велике число абонентів (наприклад, жителів багатоквартирного будинку). Причому швидкість інтернету для кожного користувача складе до 100 Мбіт/с при відсутності ліміту на скачування і завантаження.

Плюси технології FTTB

Отже, перерахуємо переваги оптоволоконного інтернету:

- надійність - стабільна швидкість і відсутність обривів;
- швидкість до 100 Мбіт/с, яка обмежується тарифним планом;
- симетричний канал - швидкість на вході і на виході однакова;
- не потребує додаткового обладнання - для початку роботи Ethernet-кабель вставляється в роз'єм мережевої плати ноутбука або ПК;
- вартість - підключення послуги і тарифи доступні для широкого кола користувачів.

Зараз ви читаєте новину «"Оптика в будинок": все, що потрібно знати про оптоволоконний інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути