четвер, 28 березня 2019 15:40

Нові європейські автомобілі матимуть обмежувачі швидкості

Нові європейські автомобілі матимуть обмежувачі швидкості
Нові європейські автомобілі отримають обмежувачі швидкості Фото:The Guardian

Всі нові автомобілі, що продаються в Європі і Великобританії, повинні бути оснащені пристроями для автоматичної зупинки водіїв, що перевищують обмеження швидкості, пише The Guardian.

Зміни мають бути ратифіковані Європейським парламентом до вересня.

Пристрій обмеження швидкості (ISA) використовує дані GPS і камери розпізнавання дорожніх знаків обмеження швидкості, а потім видає попередження і автоматично сповільнює автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть стежити, скільки грошей витрачають на покращення доріг

Обмежувач швидкості - це лише один із ряду функцій безпеки, які повинні стати обов'язковими з 2022 року. Сюди також входять: автоматизоване екстрене гальмування, електронні реєстратори даних і покращена видимість, побудована у вантажних автомобілях для водіїв, щоб побачити велосипедистів та пішоходів навколо транспортного засобу.

Учасники кампанії за безпеку назвали цей крок найбільшим прогресом за 50 років і заявили, що до 2037 року він може врятувати 25 тис. життів.

Однак водії зможуть ігнорувати пристрій, якщо натиснуть на акселератор. Експерти і практики водіння стверджують, що краще прискоритись, якщо водій планує обігнати автомобіль, що їде попереду нього.

Згідно з новими правилами ЄС, з 2030 року викид CO2 нових автомобілів повинен знизитися на 37,5% в порівнянні з рівнем 2021 року. Викиди двоокису вуглецю у легких вантажних автомобілів до цього ж терміну повинен бути знижений на 31%. Проміжною метою для обох груп транспортних засобів виступає скорочення викидів на 15% до 2025 року. Норми є середнім показником викидів всіх проданих нових моделей від одного автовиробника.

Зараз ви читаєте новину «Нові європейські автомобілі матимуть обмежувачі швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути