четвер, 28 березня 2019 13:29

Планшети і смартфони - ознаки злидня, - науковці

Планшети і смартфони - ознаки злидня, - науковці
Якщо в 1980-х роках володіння технологічними новинками було символом багатства і влади, то сьогодні гаджети доступні більшості верств населення Фото: Доктор Крамар, Медицинский центр для всей семьи

Людське спілкування стає товаром класу "люкс", а активне споживання цифрових послуг в повсякденному житті - ознака бідності.

Репортер The New York Times Неллі Боулз відмічає, що використання гаджетів дозволяє здешевити освіту, догляд за людьми похилого віку, замовлення страв в ресторані. Однак діти забезпечених людей граються з конструктором, а не смартфоном, і навчаються в приватних школах, де не застосовуються сучасні технології.

Згідно з даними Інституту розкоші, який вивчає спосіб життя багатих людей, витрати на подорожі та харчування перевищують витрати на гаджети. Багатії прагнуть до особистої взаємодії з іншими людьми і отримують задоволення від життя, не використовуючи для цього смартфони і планшети.

"Ми бачимо, що людська участь стає розкішшю. Позитивні враження пов'язані з участю інших людей, наприклад, про задоволення від масажу. Освіта, охорона здоров'я, магазини - всі починають шукати способи зробити досвід більш "людяним". Людина зараз дуже важлива", - каже директор інституту Мілтон Педраса.

Зміни відбулися досить швидко. Якщо в 1980-х роках володіння технологічними новинками було символом багатства і влади, то сьогодні гаджети доступні більшості верств населення.

Інтернет-революція відкрила доступ до фейсбуку та електронної пошти в рівній мірі для багатих і бідних. Масовість зробила їх непривабливими.

Багаті люди можуть дозволити собі відмовитися від продажу своїх даних і уваги в якості продукту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що найбільше шкодить сучасній людині

Співробітники високотехнологічних компаній віддають дітей в приватні школи, де контакт з гаджетами зведений до мінімуму. Багаті діти проводять перед екраном менше часу, ніж бідні. Можливо, комфорт при взаємодії з іншими людьми стане своєрідним класовим маркером, вважає Боулз.

Вміння правильно і раціонально розподіляти власні фінанси - головний шлях до багатства, стверджують фахівці. А деякі люди просто не вміють правильно розподіляти свій бюджет. Вони витрачають гроші даремно, нерідко роблячи непомірно дорогі (за їх фінансами) покупки. У той час як багата людина, навіть маючи в гаманці мільйони, ніколи не купить ці речі, пише infonic.ru.

Ось 5 абсолютно непотрібних речей, на які ніколи не витратиться розсудлива забезпечена людина:

1. Дорогі гаджети

Зараз ви читаєте новину «Планшети і смартфони - ознаки злидня, - науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути