четвер, 28 березня 2019 13:00

Європарламент схвалив реформу авторського права в інтернеті

Європарламент схвалив реформу авторського права в інтернеті
Європарламент схвалив реформу авторського права в інтернеті. Фото:1NEWS

Нові правила накладають обмеження на використання в інтернеті оригінальних матеріалів.

Тепер соціальні медіа повинні перевіряти увесь контент, який завантажують на їхні платформи. Інтернет-компанії також повинні укладати ліцензійні угоди з правовласниками, до яких належать виконавці, автори, музиканти тощо, щоб використовувати їх контент. Також сайти-агрегатори, як Google News платитимуть засобам масової інформації за демонстрацію фрагментів медіа-матеріалів у результатах пошуку, повідомляє 1NEWS.

Нові правила не стосуються неприбуткових організацій та енциклопедій. Усі вони зможуть використовувати дані з дослідницькою та освітньою метою і надалі. Крім того, дана реформа не поширюється на інтернет-компанії з річним оборотом, меншим за 10 млн євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один популярний месенджер дозволить блокувати користувачів

За реформу законодавства про захист авторського права проголосували 438 депутатів, проти – 274. Ще 36 парламентарів утрималися.

Процес реформи авторського права Єврокомісія розпочала ще два роки тому. Проти змін виступали не лише технологічні інтернет-гіганти, але й прихильники інтернет-свободи. Онлайн-активісти побоювалися реформи, оскільки вважали, що вона може призвести до цензури та обмеження свободи інтернету.

У Німеччині десятки тисяч людей взяли участь в акціях протесту проти реформи авторського права в Євросоюзі, яка, на думку критиків, призведе до обмеження свобод в інтернеті. Так, за даними поліції у Мюнхені на вулиці вийшло 40 тисяч людей з плакатами: "Врятуй свій інтернет" і "Не ламайте інтернет".

Зараз ви читаєте новину «Європарламент схвалив реформу авторського права в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути