четвер, 28 березня 2019 18:08

Науковці досліджують жінку без відчуття болю та страху

Науковці досліджують жінку без відчуття болю та страху
65-річна мешканка Шотландії Джо Кемерон Фото:ВВС

65-річна жителька Шотландії Джо Кемерон завдяки комбінації генів абсолютно не відчуває болю, тривожності чи страху.

Про свою унікальність, вона усвідомила тільки в 65 років після операції. Їй не потрібно було жодного знеболювльного. Найбільший подив лікарів був тоді, коли дізналися, що жінка узагалі їх ніколи не приймала, повідомляє ВВC.

"Це називається щасливий ген або забудькуватий ген. Я дратувала людей, будучи щасливою і забудькуватою все своє життя. Тепер у мене є виправдання", - говорить Джо Кемерон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планшети і смартфони - ознаки злидня, - науковці

Фахівці стверджують, що здатність відчувати біль важлива, адже саме цей чинник сигналізує мозку про проблему. Проте цей випадок має велике значення для медичних досліджень.

"Ми сподіваємося, що з часом наші результати можуть сприяти клінічних досліджень післяопераційного болю і тривоги, а також хронічного болю, посттравматичного стресового розладу і загоєння ран", - повідомляє доктор Джеймс Кокс з Каліфорнійського університету.

Особлива комбінація генів робить Кемерон більш забудькуватою і менш тривожною. Лікарі вважають, що у неї є здатність швидше лікуватися, ніж у інших.

Дослідники з Каліфорнійського університету у Девісі у США знизили тривожність у пацюків, застосувавши психоделік диметилтриптамін. Науковці пояснили свій вибір тим, що його основна структурна частина подібна до інших наркотиків, які містять індол, включаючи псилоцибін і ЛСД. Крім того, його вплив на гризунів вивчався раніше.

Зараз ви читаєте новину «Науковці досліджують жінку без відчуття болю та страху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути