субота, 24 березня 2018 04:30

На YouTube знайшли небезпечний вірус

На YouTube знайшли небезпечний вірус
YouTube заражений вірусом. Фото: Google

Фахівці з кібербезпеки повідомили про атаку нового вірусу, який здатний вкрасти файли і доступ до облікових записів користувачів.

Вірус в модифікаціях Trojan.PWS.Stealer.23012 і Trojan.PWS.Stealer.23198 робить скріншоти екрану і копіює з комп'ютера текстові файли та зображення, а також логіни та паролі, збережені в браузерах. Отриману інформацію він зберігає в архів і висилає зловмисникам. Подробиці опублікували експерти компанії Dr.Web у своєму блозі.

Щоб переконати користувачів завантажити вірус з файлообмінника, зловмисники супроводжують посилання схвальними коментарями, написаними від імені підроблених записів.

Уразливими виявилися всі комп'ютери на платформі Windows. Продукти Microsoft для персональних комп'ютерів в останні роки залишаються однією з найбільш частих мішеней атак хакерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як шахраї крадуть готівку з банківських карток

У лютому угруповання CODEX повідомила про злом п'яти алгоритмів цифрового обмеження Windows 10 UWP, — раніше ця універсальна платформа вважалася неприступною.

Зараз ви читаєте новину «На YouTube знайшли небезпечний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути