Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2012 02:45

Колишній мікробіолог малює картини люмінісцентними бактеріями
7

Фото: Фото: Zachary Copfer

Художник і колишній мікробіолог Закарі Копфер використовує бактерії, в які додає "люмінісцентний" ген, для створення зображень.

Бактерії вирощуються в чашці Петрі. Окремі частини чашки стерилізуються радіоактивним випромінюванням для отримання темних плям. Сам художник називає цей процес бактеріографією, порівнюючи його з проявкою фотоплівки.

Серед робіт Копфера багато космічної тематики. На багатьох малюнках зображені галактики і туманності. Художник таким чином просуває концепцію походження живих істот, включаючи людину, з "зоряного матеріалу" - атомів, створених в зірках. Копфер використовував зображення, отримані телескопом Хаббла.

Також Копфер малює портрети відомих особистостей, що вплинули на нього. Червоної бактерією Serratia marcescens намальований Дарвін, Ейнштейн, Пікассо.

Цікаво, що Ейнштейна і Дарвіна він називає "своїми улюбленими художниками", а Пікассо і Да Вінчі - "своїми улюбленими науковцями".

Зараз ви читаєте новину «Колишній мікробіолог малює картини люмінісцентними бактеріями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути