вівторок, 03 вересня 2013 15:14

Індійська велич і 20 тисяч щурів - храм Карні Мата в Дешноці
13

В індійському місті Дешнок знаходиться знаменитий храм Карні Мата, де мешкають, за словами місцевих жителів, близько 20 тис. щурів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий форт часів Наполеона III перетворили у розкішний готель посеред моря

Карні Мата - індійська свята, з якою пов'язана одна з численних індійських легенд. У Дешноку, в 1463 році, намагаючись напитися зі ставка, потонув її пасинок Лакхан. Згідно з легендою, Мати Карні просила бога смерті і загробногого світу Яму воскресити хлопчика, але той відмовив. Тоді вона проголосила, що чоловіки її касти ніколи не потраплятимуть до Ями, а після смерті в результаті реінкарнації прийматимуть тимчасові тіла щурів. У наступному ж народженні вони повинні народжуватися людьми. Пізніше тут був побудований храм, що став розплідником для щурів. Відвідування храму не для слабкодухих і гидливих туристів.

Це діючий храм, де постійно проходять обряди. Якщо випадково хтось вбє щура, то буде зобов'язаний купити в храм срібну статуетку в повний розмір. Щурі ручні і не кусаються - хорошим тоном вважається пригостити їх солодощами.

Зараз ви читаєте новину «Індійська велич і 20 тисяч щурів - храм Карні Мата в Дешноці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути