пʼятниця, 27 вересня 2013 15:49

Хай-тек, модерн та ультрасучасне освітлення - 15 храмів, які відійшли від архітектурних канонів
21

Нетрадиційна Церква Трійці в традиційній і консервативній столиці Австрії - Відні. Храм Святої Трійці (нім. Kirche Zur Heiligsten Dreifaltigkeit) у Відні, більш відомий як Храм Вотруба, знаходиться на горі Санкт Георгенберг (Sankt Georgenberg). Побудований в 1974 році Храм належить до Римсько-католицької церкви. Через повну невідповідність традиційним церковним формам зведення будівлі, звичайно ж, зустріло значний опір з боку місцевих жителів.
Фото: Фото: bigpicture
Внутрішній інтер'єр Церкви Санта Моніка.
Незвичайна за формою, матеріалами і загальною концепцією будівля - відносно недавно побудована католицька церква Санта Моніка. Храм розташований в годині їзди від Мадрида (??Іспанія)
Друга частина Церкви Харісса - собор футуристичної форми зі скла і бетону. Цей комплекс - справжній християнський символ в дещо незвичній для нього обстановці. Його також називають «Прапор християнства на Близькому Сході».
Церква Харісса в столиці Лівану - Бейруті. Складається з 2х частин: бронзова статуя святої Діви Марії в п'ятнадцять тонн ваги, розташована на висоті 650 метрів над рівнем моря, виконана у візантійському стилі. Всередині статуї знаходиться маленька каплиця.

Сучасні архітектурні стилі не пройшли і повз святого - будівель церков і храмів.

Навіть у православному середовищі, все частіше задаються питанням "осучаснення" церковних традицій будівництва храмів.

Католики, навпаки, намагаються взяти під контроль цей процес - не так давно Ватикан офіційно заявив: "Сучасні католицькі церкви нагадують музеї та будуються більше з метою отримати нагороду за дизайн, ніж послужити Господу ...".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Високі стелі і оздоблення з деревини - затишний портативний будинок від італійських дизайнерів

Роботи західних архітекторів дійсно часто нагороджуються в різних професійних конкурсах та преміях, деякі з них надалі отримують широку популярність і стають архітектурними символами міст.

Представляємо вам фотографії сучасних храмів, побудованих з елементами модернізму і "стилю майбутнього" - хайтек.

Зараз ви читаєте новину «Хай-тек, модерн та ультрасучасне освітлення - 15 храмів, які відійшли від архітектурних канонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути