Ексклюзиви
четвер, 28 грудня 2017 11:45

Google навчився розмовляти людським голосом

Google навчився розмовляти людським голосом
Google розробила надсучасний синтезатор мови нового покоління - Tacotron 2. Фото: відкриті пошукові мережі

Google розробила надсучасний синтезатор мови нового покоління - Tacotron 2. Технологію, імовірніше, одразу почнуть використовувати в продуктах компанії.

Система перетворення тексту в голосове мовлення справляється із завданнями значно якісніше за попередників - Tacotron і WaveNet. Останні мали ряд недоліків: WaveNet видавала дуже різкі звуки, а Tacotron краще справлявся з інтонаціями, але не міг продукувати якісний "мовний продукт".

Tacotron 2 працює завдяки 2 нейронним мережам. Друкована версія трансформується в спеціальну Tacotron-спектрограму, в якій правильно розподіляють ритм і наголоси в словах, пише nv.ua.

Аудіозапис дійсно нагадує мову живої людини, а не машини. Темп, інтонація і наголоси звучать переконливо. Основні запинки відбуваються на словах з нетрадиційною вимовою.

У коментарях окремі користувачі стверджують, що деякі слова система вимовляє досить "ламано" і неправильно. Один з основних недоліків нової системи — відсутність регулятора тону мови. Не можна передбачити, яку фразу програма проговорить піднесено, а яку - грубо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці найбільше шукали у Google 2017 року

Зразки аудіозаписів нового синтезатора мовлення Tacorton 2 можна прослухати на офіційному сайті Google.

Компанія Google розробила 3 нових додатка, які можна вже використовувати користувачам смартфонів з операційними системами Android та iOS. Програми призначені для фотографії. Новий софт для смартфонів підходить для любителів фотографувати. Новинки засновані на технології розпізнавання людей, об'єктів і предметів. Перший додаток називається Storyboard. Він підійде для тих, хто хоче набрати популярності в соціальних мережах шляхом публікації цікавого контенту. Програма дозволяє обробляти відеозаписи і робити з них комікси. Таке нововведення буде доступне тільки користувачам Android.

Зараз ви читаєте новину «Google навчився розмовляти людським голосом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути