четвер, 18 травня 2017 12:34

Експерт розповів, чим замінити заборонені російські програми

Експерт розповів, чим замінити заборонені російські програми
Користувачам запропонували аналоги російських програм. Фото: ТСН

Заборона в Україні роботи російських соціальних мереж, компаній та сервісів набула чинності: мобільні оператори вже обмежили доступ до "ВКонтакте", "Одноклассников" та Yandex. Незабаром припинять роботу і російські компанії, що займаються створення програмного забезпечення - 1С, "Лабораторія Касперського", Dr. Web.

Користувачі занепокоєні, чим замінити не тільки популярні соціальні мережі, але й необхідні програми.

Альтернатива всім забороненим програмним й інтернет-продуктам є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відреагували користувачі на заборону російських соцмереж

Особливого ажіотажу набула заборона програми 1С. Її найпопулярнішу розробку 1С:Підприємство використовує 80% представників малого та середнього бізнесу.

"Підприємцям не заборонили використовувати цю програму. Заборонили роботу компанії 1С. Тому програма не оновлюватиметься. Без цього 1С не має сенсу. Її основна перевага в тому, що її оновлюють відповідно до законодавства. Наприклад, змінились податки - вони автоматично мають влитись у систему," - каже директор агенціїї МРР Consulting Павло Мельник.

В інтернеті є оголошення з продовження роботи 1С. Програмісти можуть оновлювати через піратські програми. Це коштує до 2 тис. грн на рік.

Найдешевша ліцензійна версія 1С коштує 8 тис. грн. Її американський аналог Microsoft Dynamics ERP – майже вдвічі дорожче. Українська програма "Універсал ERP" коштуватиме близько 4 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим загрожує невиконання наказу про заборону соцмереж

Одні з найпопулярніших російських антивірусів Kaspersky та Dr.Web можна замінити американськими Symantec, Norton. Ціна на них приблизно така сама - 550-700 грн. Є безкоштовні потужні аналоги - BitDefender, AVG.

"Kaspersky користується більшим попитом, тому що програма видана російською мовою. Але нею з'явилась румунська BitDefender", - каже Павло Мельник.

Українська лобораторія Zillya! також пропонує свій аналог - антивірус Zillya! може замінити популярних "Касперського" чи Dr.Web. Ціна цієї програми - 195 грн.

"Україна виграє від відмови від російських сервісів. Це допоможе розвитку українських виробників подібних продуктів", - каже фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замінити "Яндекс.Пробки": 5 альтернативних сервісів

Російська соціальна мережа "ВКонтакте" встановила рекорд відвідуваності в Україні. Станом на 16 травня - день підписання указу президента про заборону російських інтернет-ресурів - "ВКонтакте" зафіксував новий рекорд в Україні: 18 млн унікальних відвідувачів за добу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чим замінити заборонені російські програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути