вівторок, 26 квітня 2016 14:26

Динозаври вміли долати океани - вчені

Динозаври вміли долати океани - вчені

Вчені Університету Лідса виявили, що динозаври вміли долати океани. Щоб визначити моделі міграції різних видів, для дослідження підняли всі наявні в розпорядженні палеобіології документи про виявлені копалини.

Про це повідомляє Znaj.

Під час раннього Крейдового періоду 125 -100 млн років тому, європейські види динозаврів мігрували по-всьому світу. При тому, що "суперконтинент" Пангея розколовся на окремі території. Вони розділені океанами близько 200 млн років тому.

Тоді, як сімейства динозаврів залишали Європу, ніякі нові види не мігрували назад протягом 25 млн років, перш ніж почали повертатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені змінили уявлення про динозаврів

Провідний спеціаліст Університету Лідса Алекс Данхілл, каже, що отриманий результат дослідження, не має ніякого наукового пояснення. Згідно його теорії, континенти тимчасово сполучалися один з одним, втрачаючи потім ці сухопутні зв'язки.

"Можливо, за ті колосальні часові рамки, про які ми говоримо, тектонічна активність земної кори призвела до створення якихось "міжатлантичних мостів", що існували в межах десятків мільйонів років, і дозволили динозаврам дістатися до інших континентів і повернутися назад", - каже науковець.

Нагадаємо, біологи Університету Осло в Норвегії назвали найбільш точну кількість динозаврів, які існували на Землі.

Зараз ви читаєте новину «Динозаври вміли долати океани - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути