пʼятниця, 01 квітня 2016 17:00

Норвезькі науковці порахували усі види динозаврів

Норвезькі науковці порахували усі види динозаврів

Біологи з Університету Осло в Норвегії назвали найбільш точну кількість динозаврів, які існували на Землі. Їх налічувалося 1936 видів.

Згідно з результатами дослідження, біологи нарахували 1936 видів динозаврів, які існували на нашій планеті в період мезозою. Раніше вчені припускали, що динозаврів на Землі було не більше 2468-ми і не менше 1543-х видів. Повідомляє The Jewish Timеs.

В основі досліджень були закладені дані про палеобіології і систематики динозаврів. Вчені взяли до уваги всі останки динозаврів, які були виявлені археологами і відповідають кожній геологічній стадії мезозою.

Динозаври існували на Землі з тріасового періоду (приблизно 225 мільйонів років тому) до крейдяного періоду (близько 65 мільйонів років тому). Палеонтологи до сих пір не можуть назвати точну кількість видів динозаврів. Основною проблемою є не впевненість в знайдених останках динозаврів. Вчених вважають, що половина виявлених видів динозаврів можуть бути представниками одного виду, але різного віку і статі.

Зараз ви читаєте новину «Норвезькі науковці порахували усі види динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути