пʼятниця, 04 грудня 2015 14:27

Чорнобильську зону відчуження перенесуть у віртуальну реальність

Чорнобильську зону відчуження перенесуть у віртуальну реальність

Польська компанія комп'ютерних ігор The Farm 51 заявила про плани створити віртуальний тур зоною відчуження Чорнобильської АЕС. Детальніше про проект Chernobyl VR можна прочитати на сайті фірми.

Крім традиційної в таких випадках панорамної зйомки, розробники використовують звичайні фотоапарати. Отримані зображення використовують для створення фотореалістичного 3D-оточення. Таким чином, фотографії реального оточення накладаються на 3D-сцени в якості текстур, а користувач зможе довільно переміщатися віртуальною Прип'яттю.

За словами представників компанії, головна мета — відобразити покинуте місто в його поточному стані. Незважаючи на подібну заяву, розробники не планують проект як строго документальний і обіцяють додати у віртуальну реальність деякі фантастичні елементи. Проект планується оптимізувати як для стаціонарних VR-окулярів, що підключаються до комп'ютера — наприклад, Oculus Rift — так і для окулярів на базі смартфонів, як Samsung Gear VR і Google Cardboard.

Реліз проекту призначено на 26 квітня 2016 року — дату тридцятиріччя катастрофи на Чорнобильській АЕС. В цей день 1986 року четвертий енергоблок станції було зруйновано вибухом, в результаті чого з 30-кілометрової зони навколо станції евакуйовували 115 тисяч осіб.

Аварія на Чорнобильській АЕС вважається найбільшою катастрофою в області атомної енергетики, а зона відчуження стала популярним туристичним об'єктом серед любителів занедбаних місць. Щороку зону відвідує близько десяти тисяч осіб.

Нагадаємо, вийшла перша українська гра про місцеві вибори.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильську зону відчуження перенесуть у віртуальну реальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути