понеділок, 19 жовтня 2015 10:54

Вийшла перша українська гра про місцеві вибори

Автор: ГО «Інтерньюз-Україна»
  Онлайн-гра про місцеві вибори
Онлайн-гра про місцеві вибори

Напередодні місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2015 року ГО "Інтерньюз-Україна" розробила онлайн-гру. У ній в ігровій формі показані недоліки передвиборної кампанії, а також заплутаність виборчого законодавства. Про це повідомляє "Інтерньюз-Україна", на сайті можна спробувати зіграти в гру

Гра розроблена в простому форматі "стрілялки". Гравцеві пропонується роль кандидата в депутати місцевої ради. Кожен рівень зображує або норму із закону, або одну з особливостей передвиборної кампанії цього року. Гравець в залежності від рівня або повинен набрати жінок до свого списку, або "злити" компромат на однопартійця, або встигнути викупити рекламні площі у конкурентів, - повідомляють творці гри.

Гра закінчується таким закликом: "Нехай правила виборчої гри заплутані і дивні. Нехай правила політики іноді цинічні і нещирі. Але нам потрібно грати в це гру. І нам в ній відведена головна роль. Роль виборця".

Нагадаємо, у магазині додатків Apple App Store у жовтні 2013 року з'явився додаток для iPhone і iPad - головоломка про політичне життя України "Покращення". Гравцям було запропоновано збирати і розставляти фігурки на полі. Кінцева мета гравців дійти до звання Царя і зайняти верхівку рейтингу. У грі представлені головні фігури українського політикуму того часу. Також, з березня 2015 року, в Україні запущений сервіс Azarivka.org.ua, який дозволяє переводити фрази і пропозиції з української мови на "азірівку".

Зараз ви читаєте новину «Вийшла перша українська гра про місцеві вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути