четвер, 18 травня 2017 15:36

Чому українські соцмережі не можуть конкурувати з іноземними

Чому українські соцмережі не можуть конкурувати з іноземними
Українські соціальні мережі не надто популярні. Фото: dt.ua

Набув чинності указ президента про заборону користуватися "ВКонтактe", "Одноклассники", "Яндекс" і Mail.ru.

Альтернатива російським соцмережам є серед американських мереж Facebook, Instagram, Google+ тощо. Українські подібні сайти не надто популярні.

"2014-го почали з'являтися чимало національних проектів. Серед таких "Друзі", Vreale. На жаль, вони не змогли конкурувати з проектами американця Цукерберга та росіянина Дурова. Потрібні були дуже великі фінансові вливання для реклами. Крім того, для виводу такого проекту треба мільйони, якщо не десятки мільйонів доларів. Цього не було. Та й змагатися з піратськими матеріалами "ВКонтакте" ще складніше", - каже Gazeta.ua львівський громадський активіст Святослав Літинський. Чоловік кілька років бореться за права україномовних споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чим замінити заборонені російські програми

Українці не переходитимуть в українські соцмережі. Реєструватимуться переважно в американському Facebook, переконані фахівці.

"У більшості колоніальний стереотип - "якщо українське - значить нудне". От якщо це створили в Росії, чи десь на Заході - то інша справа, мовляв. Чимало українців заражені думковірусом "какая разніца на каком язикє" щодо російської мови і сприймають її за щось питомо притаманне українцям", - каже Gazeta.ua програміст Максим Кобалєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим загрожує невиконання наказу про заборону соцмереж

Президент Петро Порошенко продовжив санкції проти російських фізичних і юридичних осіб. Під санкції потрапили соцмережі "ВКонтакте", "Одноклассники", сайти "Яндекс", Mail.ru та низка інших російських IT-компаній. Вчора указ набув чинності. Заблокувати усі російські соцмережі та сайти мають до 1 червня.

Зараз ви читаєте новину «Чому українські соцмережі не можуть конкурувати з іноземними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути