Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2018 14:50

Чому штучний інтелект варто полюбити

Штучний інтелект не такий зловісний, як його зображують.

Прикладів впровадження його в повсякденне життя багато, передає cosmo.com.

Соціальні мережі

Марк Цукерберг неодноразово говорив про користь штучного інтелекту. Вона успішно функціонує на сторінках Facebook. Обчислити фейковий аккаунт, відзначити знайомих на спільних фото і навіть врятувати життя, розпізнавши користувача - все це малі переваги інноваційного інструменту.

Слідом за Цукербергом до машинного навчання вдалися і інші соціальні мережі, вивчаючи інтереси і переваги своїх користувачів. Наприклад, Twitter пропонує підписатися на аккаунт колишнього однокласника, а Youtube - подивитися нове інтерв'ю з улюбленою зіркою.

Додатки

Більшість додатків працюють за рахунок нейронних мереж. Цей інструмент нагадує наш мозок з його здатністю до самонавчання. Задіявши цю технологію, Google Translator теж став вчитися на власних помилках. Після запуску додатка Google Voice, що перетворює голос в текст, помилки в перекладах знизилися на 49%.

  Після запуску програми Google помилки в перекладах знизилися на 49%. Фото: cosmo.com
Після запуску програми Google помилки в перекладах знизилися на 49%. Фото: cosmo.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект підроблятиме відбитки пальців

Ще одна дивовижна здатність штучного інтелекту - вміння розпізнавати предмети на фото і малюнках. Те ж саме стосується і мобільних додатків.

Реклама

Це сфера, яка вимагає детального вивчення бажань та інтересів споживача. Тут на допомогу приходить штучний інтелект. Він допомагає здійснити головну мету будь-якого рекламодавця або редактора - привернути увагу до свого продукту. Однак вловити зміни в смаках кожного користувача в мережі зараз стало майже неможливо.

Розпізнавання облич

Великі фірми, такі, як мережа супермаркетів Walmart, використовує розпізнавання для аналізу настрою своїх клієнтів, а камери відеоспостереження розпізнають потенційних терористів в метро і на великих заходах.

  Функція розпізнавання обличчя. Фото: cosmo.com
Функція розпізнавання обличчя. Фото: cosmo.com

Фотографія

Світлини також вдосконалюють завдяки нейронним мережам. Впровадивши штучний інтелект в смартфони, робити удосконалюють знімки.

  Фотографії, зроблені до і після впровадження штучного інтелекту. Фото: cosmo.com
Фотографії, зроблені до і після впровадження штучного інтелекту. Фото: cosmo.com

Штучний інтелект навчився передбачати перебіг хвороб. Вчені з Університету Оксфорда провели дослідження, під час якого сканували електронні медичні записи. Це дозволить комп'ютеру виставляти відповідний пріоритет лікування.

Зараз ви читаєте новину «Чому штучний інтелект варто полюбити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути