понеділок, 19 листопада 2018 16:51

Штучний інтелект підроблятиме відбитки пальців

Штучний інтелект підроблятиме відбитки пальців
Програма The DeepMasterPrints створює зображення, які датчики розцінюють як фрагменти відбитків пальців реальних людей. Фото з відкритих джерел.

Дослідники з Нью-Йоркського університету знайшли спосіб підробити відбитки пальців за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє Engadget.

"Дослідники з Нью-Йоркського університету знайшли спосіб створити підроблені відбитки пальців. Для цього вони використали штучний інтелект, який міг би обдурити біометричні сканери", – йдеться у повідомленні.

Програма The DeepMasterPrints створює зображення, які датчики розцінюють як фрагменти відбитків пальців реальних людей. Працюючи з найнижчим рівнем захисту та цифровими відбитками, програма показала результат у майже 77% успішних спроб. Проте, як зазначає видання, значно частіше зараз використовують середній рівень захисту (наприклад, у смартфонах). Там успішний результат склав близько 23%.

Подібні штучні відбитки найбільш ефективні для обходу системи, в якій зберігається безліч відбитків пальців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дивитись важко": представили віртуального ведучого новин

Успішна робота нейромережі DeepMasterPrints обумовлена тим, що системи біометричної аутентифікації лише частково сканують палець людини. Програмі достатньо мати у розпорядженні лише частину відбитка, тому що всюди є типові повторювані елементи.

Американські вчені розробили систему, що працює на базі штучного інтелекту, яка зможе виділити ознаки клінічної депресії. Система має допомогти лікарям швидше розпізнати недугу.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект підроблятиме відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути