четвер, 12 листопада 2015 12:37

Американцям дозволили добувати ресурси в космосі

Американцям дозволили добувати ресурси в космосі
Фото: youtube.com

Конгрес США прийняв законопроект, згідно з яким американські компанії можуть вести видобуток ресурсів на космічних тілах.

Документ стане законом після підписання президентом США Бараком Обамою, повідомляє "Space News".

Крім цього, документ регламентує продовження строків використання міжнародної космічної станції з боку США до 2024 року.

Лідер республіканської більшості в палаті представників Конгресу Кевін Маккарті зазначив, що закон дасть американцям, які готові вкладати кошти у видобуток корисних копалин на астероїдах, юридичну визначеність і можливість реалізовувати ці починання.

Прийняття законопроекту лобіювала американська компанія Planetary Resources. Її засновники планують використовувати безпілотні космічні кораблі для видобутку хімічних компонентів палива, дорогоцінних металів, включаючи золото і платину, а також води. До 2020 року вони розраховують створити в космосі "сховище палива".

У компанії впевнені, що в космосі у незліченних кількостях знаходяться рідкісні на Землі метали і мінерали, а з приблизно 9 тис. відомих навколоземних астероїдів 1,5 тис. за енерговитратами дістатись так само легко, як до Місяця.

Зараз ви читаєте новину «Американцям дозволили добувати ресурси в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути