вівторок, 04 липня 2017 09:16

Як убезпечити користування VPN-сервісами

Як убезпечити користування VPN-сервісами
VPN встановлюють на смартфон, комп'ютер чи планшет. Дані користувача передають на сервер за межами країни. Фото: TechNews

Обійти блокування російських соцмереж можна за допомогою VPN-сервісів. Вони підміняють реальний ІР на іноземний. Варто лише завантажити додаток та встановити на ґаджет. За оцінками експертів, третина українських користувачів російськими соцмережами і поштою встановили різні програми для обходу блокування.

Утім, не всі завантажені додатки безпечні, розповідають фахівці.

"Сама технологія VPN-з'єднання не становить загрози. Великий ризик можуть становити завантажені безкоштовні VPN-додатки. Деякі з них створили з метою маніпулювання трафіком. До небезпечних належать безкоштовні додатки, завантажені з Play Market або AppStore. Підозри повинні викликати будь-які нові сервіси, які щойно вийшли на український ринок. Краще обирати відомих провайдерів або засоби обходу блокувань. Наприклад, Opera-браузер", - розповідає Gazeta.ua директор компанії-провайдера NetAssist Максим Тульєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим загрожує користування VPN-сервісами

Експерти радять використовувати мережу TOR. Вона не містить "прихованих дір" і дозволяє обходити блокування.

"Деякі VPN-провайдери посилають через VPN не весь трафік, а тільки деякі заборонені сайти. Увесь інший трафік посилають через основного провайдера. Це дуже гарна опція. Крім неможливості маніпулювання усім трафіком, швидкість серфінгу буде значно вища, ніж коли увесь трафік направляють через VPN. Якщо після під'єднання VPN з'являються повідомлення про неправильний сертифікат SSL - це поганий знак. Хтось намагається маніпулювати трафіком. Тоді ні в якому разі не можна давати згоду на продовження доступу до сайту. VPN-провайдера в цьому разі потрібно негайно змінити", - радить спеціаліст.

У травні президент Петро Порошенко підписав указ про заборону російських соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники", сайтів "Яндекс", Mail.ru та низки інших російських IT-компаній. Під дію санкцій потрапила бухгалтерська програма 1С та її дочірні підприємства в Україні. Серед таких опинилися ЗАТ "Галактика Центр", ТОВ "Корпорація "Парус", а також компанії-розробники програмного забезпечення ABBYY, ТОВ "Аби Украина ЛТД".

Зараз ви читаєте новину «Як убезпечити користування VPN-сервісами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути