субота, 11 лютого 2017 11:10

Як очистити комп'ютерну мишку – поради

Як очистити комп'ютерну мишку – поради
Фото з yak-prosto

Уся техніка потребує догляду. Не є винятком маленька, але дуже важлива деталь комп'ютера – мишка. "Мишка – пристрій, з яким найчастіше контактує власник комп'ютера. За нею, як і за клавіатурою чи іншою комп'ютерною технікою, треба доглядати. Так, вона не тільки гарно виглядатиме, a й довше прослужить", - каже Gazeta.ua ІТ-шник Андрій Сміленко.

Протирати мишку слід звичайною м'якою тканиною без ворсинок.

"Ефективніше, якщо ганчірку змочити не y звичайній воді, a спеціальним гелем. Крім того, він також підійде для чищення клавіатури чи монітора. Не рекомендую протирати мишку засобами , y яких багато рідини. Навіть крапля води може потрапити y середину. Це призведе до не бажаних наслідків", - каже спеціаліст.

Засоби для догляду за комп'ютерною технікою можна купити y спеціалізованому магазині. Їхня вартість близько ста гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати мишку для роботи з комп'ютером

На звороті механічних пристроїв розташована лінза чи коліщатка. Бруд навколо них варто протирати ватною паличкою, змоченою y спирті. Щілини між кнопками можна почистити за допомогою зубочистки .

"Якщо мишка не бездротова, то вологою серветкою очистіть шнур. Починати слід від точки з'єднання. Закінчувати - роз'ємом для підключення до комп'ютера. Догляду потребує і килимок для миші. Якщо він сильно забруднений, помийте його мильною губкою під проточною водою кімнатної температури. Потім просушіть, - розповідає ІТ-шник.

За словами Андрія, чистити механічний маніпулятор варто щомісяця. Якщо правильно доглядати за гаджетом, він може прослужити мінімум 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Як очистити комп'ютерну мишку – поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути