неділя, 07 травня 2017 00:02

9 найцікавіших фактів про Polaroid

9 найцікавіших фактів про Polaroid
9 найцікавіших фактів про Polaroid Фото: LoveOpium

108 років тому народився Едвін Ленд, вчений-оптик, який винайшов фотоапарат Polaroid, який робив миттєві світлини.

Якщо б не його винахід, світ, може ніколи б не побачив 3D-окуляри, настільні лампи, РК-екрани калькуляторів і комп'ютерів та сонцезахисні окуляри. Gazeta.ua зібрала цікаві факти про Polaroid.

1. Перша партія фотоапаратів Polaroid складалася з 60 моделей. 57 виставили у бостонському магазині перед Різдвом, їх розкупили в перший день.

2. 15 років Едвін Ленд працював над першою кольоровою плівкою і зниженням вартості своїх камер до $20.

3. У 1972 році представили камеру Polaroid SX-70. Ця була перша повністю автоматизована кишенькова камера. Фотографу залишалося тільки зарядити касету, навести об'єктив і натиснути на кнопку. Через хвилину фотографія була готова.

4. З 2001 по 2008 роки компанія 3 рази оголошувала себе банкрутом і 2 рази перепродувалася. У 2013 році Polaroid відійшов до впливового сімейства Поланд з Міннесоти, якому належить інвестиційний фонд Marquette Companies. Вартість покупки склала $70 млн.

5. Фотоапарати Polaroid були на піку популярності в 1980-1990-ті роки, але до 2000 року продукція компанії не витримала конкуренцію з цифровою фотографією.

6. В 1970-ті Polaroid була однією з найбільш успішних компаній в світі, а Едвін Ленд і його камера з'явилися на обкладинці журналу Time.

7. Під час Другої світової війни Polaroid стала великим постачальником оптики для військових - біноклі, прилади нічного бачення, перископи. Ленд брав участь у розробці складної військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 цікавих фактів про Rolls-Royce

8. У 2009 році Polaroid випустила цифровий фотоапарат "Polaroid PoGo Instant Digital Camera". Його особливість в тому що в нього вбудований кольоровий принтер.

9. У 2010 році креативним директором Polaroid стала співачка Lady Gaga.

Polaroid Corporation — американська компанія, що виробляє фототехніку й побутову електроніку (LCD-телевізори, портативні DVD-плеєри, цифрові фоторамки). Найбільш широко відома як виробник фотоапаратів, що дозволяють робити моментальні фотознімки.

Зараз ви читаєте новину «9 найцікавіших фактів про Polaroid». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути