вівторок, 07 квітня 2009 12:00

Вівторок 11:45 - пік стресу на роботі

Вівторок 11:45 - пік стресу на роботі
Британські дослідники виявили, що майже половина британських службовців перебувають під найбільшим тиском у середині ранку на другий робочий день тижня, тобто у вівторок. Понеділок проходить зазвичай у приторможеному стані. Також працівники жваво обмінюються плітками - хто як провів вихідні.

Але у вівторок дійсність бере гору, і співробітники витрачають першу половину дня на відповіді електронною поштою на листи, які вони проігнорували в понеділок.

Пік стресу - вівторок 11:45. Це той момент, коли всі проблеми навалюються разом.

Керівник дослідження Грехем Уотерс після обробки відповідей від 3000 офісних працівників зазначив: "Традиційно люди вважали понеділок найгіршим днем тижня, але, схоже, що це не так. Вівторок - найгірший як з точки зору робочого навантаження, так і рівня стресу... Ми ведемо такий швидкий темп життя, що стрес підстерігає людину повсюди, особливо, коли вона приходить на роботу".

Понад 53% опитаних визнали, що понеділок проходить на автопілоті, а кожен десятий заявив, що і надалі відкладає свої завдання, зареєструвавшись на Facebook чи інших розважальних сайтах, щоб переглянути фотографії з вихідних, приколи, листи від друзів.

У вівторок один з п"яти опитаних залишає офіс пізніше, працює додатково, щоб врятувати тиждень.

Більше половини британців також заявили, що вони регулярно переживають стрес на роботі із середнім навантаженням - вісім годин психічного чи емоційного напруження протягом типового робочого тижня.

Турбує і те, що майже чверть (23%) вважає, що перебуває в стресі кожен день.

Майже чверть опитаних переносить на роботі важкі навантаження. Один з п"яти схильний вважати, що стрес є лише частиною його роботи.

Тим не менше, 12% опитаних зізналися, що напруженість в офісі викликає поведінка шефа, 10% звинуватять у цьому своїх колег.

Досвідчений дієтолог Фіона Хантер підсумовує: "Викликає занепокоєння те, що так багато людей страждають від стресу, а це часто призводить до відсутності апетиту та поганого харчування і може мати негативний вплив на травну систему. Треба потурбуватися про продукти харчування, пити достатньо води, а також прийняти препарати для захисту імунної системи", повідомляє TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вівторок 11:45 - пік стресу на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути