понеділок, 21 серпня 2017 08:51

Зоолог показав у 3D, як грається з левами, ніби з кошенятами

Зоолог показав у 3D, як грається з левами, ніби з кошенятами
Кевін Річардсон - один з небагатьох, хто може так близько підходити до цих небезпечних тварин, не боячись їх. Фото: кадр з відео

Зоолог з ПАР Кевін Річардсон показав дивовижну гру з левом. На чоловіка, який стоїть по шию в річці з кущів раптом стрибає лев, але замість розірвати людину на шматки, лев обіймає його величезними лапами і грається, ніби кошеня.

Відео незвичайного дійства опублікували на офіційному YouTube-каналі GoPrо

Кевін Річардсон ще відомий як "заклинатель левів". Хижак, який на нього стрибає, - левиця Мег, яку він врятував, ще геть малою. Мати Мег відмовилася від неї і ще одного левеняти Емі, кинувши їх в річку. Річардсон знайшов їх і привіз в левиний парк в ПАР, де він працює.

Спочатку левів тримали в клітках, але Кевін наполіг на тому, щоб великих кішок випустили на волю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бердянську народилися унікальні білі тигренята

Річардсон - один з небагатьох, хто може так близько підходити до цих небезпечних тварин, не боячись їх.

"Коли я кличу Мег поплавати і вона збирається стрибнути в воду, то я читаю в її очах: "Якщо я стрибну, то ти мене зловиш?" Вона дивиться на мене, я дивлюся на неї - і ми розуміємо один одного. Це довіра," - говорить Кевін Річардсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті лисиць привчили жити на дереві

Така довіра до величезних левів - це результат дуже довгої роботи Кевіна. Він знаходиться з більшістю левенят з самого їх народження, їсть, грає і спить з ними. Тварини настільки до нього звикають, що вважають його членом своєї сім'ї. Проте, це не означає, що вони ніколи його не поранили. Кілька разів Кевін отримував сильні укуси від левів, які занадто захопилися грою і не розрахували свої сили.

Річардсон не тільки працює в парку, але ще й виступає продюсером фільмів про тварин, готуючи своїх підопічних до зйомок. Так з'явилася картина "З любові до левів", яка була знята у форматі панорамного відео на камеру GoPro. Фільм Кевін присвятив левиці Сесіль, яка загинула від кулі браконьєра в 2015 році.

Зараз ви читаєте новину «Зоолог показав у 3D, як грається з левами, ніби з кошенятами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути