четвер, 21 жовтня 2010 15:33

Землю розчавить вибух наднової зірки - учені

Землю розчавить вибух наднової зірки - учені

Американські вчені повідомили те, що незабаром Землю може розірвати на частини вибух наднової, що розташована від нас на відстані більш ніж 3000 світлових років.

Потужність вибуху зірки під назвою T Pyxidis складе 20 млрд млрд млрд мегатонн у тротиловому еквіваленті. Хоча зірка, як передбачається, знаходиться від нас на відстані приблизно 3260 світлових років, за галактичними вимірами це досить близько, і вибух зазначеної потужності може позбавити Землю озонового шару, повідомляє Innovanews.

Астрономи з університету Вілланова у Філадельфії повідомили, що Міжнародний ультрафіолетовий дослідний супутник показав їм істинну природу T Pyxidis.

Виявляється, це система з двох зірок, одна з яких є білим карликом, що поглинає газ і стійко зростає. Коли процес досягне критичної точки, станеться вибух.

Робін Скагелл, віце-президент Британського товариства популярної астрономії сказав, що хоча вибух швидше за все неминучий, але до нього може пройти не так вже й мало часу.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про 10 найкрасивіших місць на Землі, які знищить глобальне потепління.

Зараз ви читаєте новину «Землю розчавить вибух наднової зірки - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути