середа, 07 березня 2007 20:53

На Шпіцбергені створять підземне Сховище Апокаліпсису

Почалися роботи зі спорудження найбільшого і найнадійнішого банку рослин у світі. Його створять під землею в зоні вічної мерзлоти на острові Шпіцберген, розташованому ближче за всі острови до Північного полюса. У вересні банк буде готовий і до кінця зими 2008 почне функціонувати. Його також називають "Сховищем Апокаліпсису".

"Це структура, яка дасть нам можливість відновлювати культури, знищені в результаті великих катастроф", - заявив Кері Фаулер, секретар Всесвітнього фонду за різноманітність сільськогосподарських культур. Ми знаходимося в Північному Льодовитому океані, в 1000 кілометрів від європейського побережжя і в 996 км від полюса. Під землею вирито тунель завдовжки 120 метрів, вхід в який захищають дуже міцні ворота. Стіни тунеля покрито армованим бетоном, дуже часто завтовшки до одного метра. Всередині встановлено систему постійного відеоспостереження. Крім того, на острові багато білих ведмедів, небезпечних для людини. Таким чином, йдеться про вкрай надійне сховище".

Оголошеною метою споруди цього банку є зберігання в умовах вічної мерзлоти набору насіння, яке має першорядне значення для країн всього світу. До погроз належать не тільки хвороби, зміни клімату та природні катастрофи, але і можливі катаклізми, такі як ядерна війна, зіткнення з астероїдом, різні інциденти і погані системи ведення сільського господарства, повідомляє Inopressa.

Зараз ви читаєте новину «На Шпіцбергені створять підземне Сховище Апокаліпсису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути