пʼятниця, 12 серпня 2011 14:57

Загадкове дерево в Арізоні лишається неушкодженим після кожної пожежі

Загадкове дерево в Арізоні лишається неушкодженим після кожної пожежі

На північ від Долини монументів в Арізоні, в околицях містечка Кордес-Джанкшн, зростає деревоподібний ялівець шести метрів заввишки. Дерево залишається неушкодженим після кожної пожежі. Остання особливість ялівцю і привертає до нього постійну увагу мешканців та преси.

"Це особливе дерево", - сказала Ренді Скіннер, працівник Департаменту транспорту в Арізоні. Вона пропрацювала в департаменті близько 16 років, тому добре "знає" це дерево.

"Я думаю, цей ялівець дає людям надію. Вони бачать його прикрашеним кожен рік і можуть насолоджуватись цим", - коментує далі Ренді.

У порівнянні з іншими деревами, це відрізняється від більшості ще й тим, що постійно щороку до Різдва та Дня Незалежності його хтось прикрашає. Зараз це дерево покрите американськими прапорами й жовтими стрічками.

Воно також має власну систему водопостачання від землі. Але, незважаючи на попередні особливості цього дерева, саме його стійкість до пожеж завжди була предметом захоплення людей.

"Воно переживало пожежу за пожежею, - каже інженер Грег Гентч, - і ми просто щасливі, що воно ще тут. Тільки минулого тижня пожежа поширилась у радіусі майже 200 метрів і закрила шосе, після чого "рушила" до дерева, але коли все закінчилось, то на дереві не було жодної подряпини ".

Припускають, що скелі чи вітер захищають дерево від пожеж, але повністю пояснити це явище ніхто не може.


Зараз ви читаєте новину «Загадкове дерево в Арізоні лишається неушкодженим після кожної пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути