четвер, 07 липня 2011 07:45

850 дерев поламав ураган у Харкові

Автор: фото з сайта www.sfw.org
  Люди йдуть залитим переходом станції метро Студентська у Харкові 4 липня. Вода текла до турнікетів
Люди йдуть залитим переходом станції метро Студентська у Харкові 4 липня. Вода текла до турнікетів

У понеділок після обіду в Харкові пройшов ураган. Поламав і вирвав 850 дерев. Пошкодив покрівлі будинків, поперекидав ятки та кіоски.

Найбільше від стихії постраждали Фрунзенський, Комінтерновський райони. Також Московський, де змило понад 2 тис. кв. м асфальту. У місті зупинилися тролейбуси, тому що дерева пошкодили проводи. Знеструмило близько 200 будинків. Автомобілям довелося їхати по тротуарах. Вода на деяких вулицях була по пояс.

— Небо было черным. На улице стало как ночью, гримело сильно. В это время вышла с маршрутки, начался дождь. А где-то через полчаса начался град и сильный ветер. В воздухе летали ветки, мусор. Недалеко от нас на дорогу упало дерево. Потом пропал свет, — згадує харків'янка Вікторія Татуляк, 24 роки. Живе в Московському районі. — Люди з вікон усе знімали на мобілки. Десь дві години йшов дощ. На вулиці, що у фільмі жахів — скрізь сміття.

Затопило переходи станцій метро Студентська і Героїв праці. Вода лилася вниз по сходах до турнікетів. Людям сягала кісточок.

На одній із вулиць потік води ніс жінку років 50-ти понад 100 м.

— У нас целая река текла по улице. По уровню было где-то выше колен, — розповіли у ветеринарній лікарні на просп. Тракторобудівників, 71.

Подачу електрики у постраждалих районах відновили близько опівночі. Тоді змогли поїхати тролейбуси і трамваї.

Місцеві чиновники на ліквідацію наслідків стихії виділили 10 млн грн.

— Підписане розпорядження проведення суботника в цю суботу. Прибиратимемо гілки, дерева й інше сміття. Зараз на вулицях працюють спецбригади комунальників, які прибрали понад 150 зламаних дерев, — розповідає Ірина Кущенко з міської ради.

Харківські синоптики кажуть, що в місті випало 43 мм опадів. Середня місячна норма — 63. Пориви вітру сягали 40 м/с.

— Востаннє стільки дощів у Харкові було 1995 року, — додають.

Цього дня у селищі Безлюдівка Харківського району загинула 73-річна жінка. Вона ховалася від дощу в альтанці дитсадка, коли на неї упало дерево.

Затопило речі продавців

Через сильний дощ у середу в Києві був паралізований рух транспорту в різних районах столиці. Затопило вул. Лугову біля торговельного центру "Караван". Залило зупинки на вул. Богатирській. На Індустріальному мосту стояли тролейбуси, а вода сягала вікон машин. Підземний перехід біля метро Шулявська залило по пояс. У воді опинилися товари продавців, які там стояли. У деяких районах міста пройшов град з горошину. Людям довелося ходити великими калюжами.

 

Зараз ви читаєте новину «850 дерев поламав ураган у Харкові ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути