Ексклюзиви
понеділок, 29 листопада 2010 12:56

Вживання моркви захищає від серцево-судинних захворювань

Вживання моркви захищає від серцево-судинних захворювань

Морква - не тільки корисна для зору, але також здатна понизити ризик серцево-судинних захворювань і захистити від раку. Учені стверджують: вся справа в каротиноїдах - групі антиоксидантів, що містяться ще в гарбузі і солодкій картоплі.

Як пише The Telegraph, антиоксиданти можна знайти і в темно-зелених овочах. Ці сполуки допомагають в боротьбі з раком легенів. Експерти заявляють: їм вдалося виявити зв'язок між високим рівнем умісту антиоксидантів в крові і зниженням ризику смерті від серцевих захворювань і раку.

Хронічні захворювання на зразок хвороби серця і раку спровоковані кисневим пошкодженням ДНК, білків і жирів. Виявляється, каротиноїди, включаючи бета-каротин, альфа-каротин і лікопін, протидіють цьому збитку.

Нагадаємо, дослідження учених довели, що морква покращує роботу легенів у завзятих курців.

Вітамін Е і бета-каротин, на які багата морква, протидіють вільним радикалам, які утворюються в легенях при дії тютюну і деяких забруднюючих речовин, що містяться в повітрі.

Але не варто забувати, що бета-каротин і вітамін Е не можуть захистити курця від раку легенів і серцево-судинних захворювань.

Newsru

Зараз ви читаєте новину «Вживання моркви захищає від серцево-судинних захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути