пʼятниця, 04 вересня 2020 12:33

Власників котів поділили на 5 типів

Власників котів поділили на 5 типів
Більша частина домашніх кішок убивають дуже мало диких тварин. Фото: Pixabay

Британські вчені дослідили, що власники кішок діляться на п'ять категорій щодо їхнього ставлення до бродяжництва та полювання їхніх вихованців.

Науковці з Університету Ексетера вважають, що господарі кішок відрізняються - від "сумлінних доглядачів", які стурбовані впливом кішок на дику природу, до "захисників свободи", які в цілому виступають проти обмежень поведінки котів, пише "Новое время".

"Стурбовані захисники" зосередилися на безпеки кішок, "толерантні опікуни" не любили полювання своїх кішок, але, як правило, погоджувалися з цим, а представники стратегії "невтручання" частіше просто не знали про будь-які проблеми, пов'язані з бродяжництвом та полюванням кішок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коти-моделі: показали вражаючі перетворення пухнастиків

Більша частина домашніх кішок убивають дуже мало диких тварин. З населенням близько 10 млн кішок у країні кількість спійманих птахів, дрібних ссавців і рептилій може накопичуватися. Вирішення цієї проблеми є важким через розбіжності між людьми, які приділяють пріоритетну увагу добробуту кішок, і тими, хто приділяє особливу увагу збереженню дикої природи. Дослідження стало кроком до розуміння того, як власники кішок ставляться до своїх тварин і як краще з ними спілкуватися. Учені говорять, що їхні результати демонструють потребу в різноманітних стратегіях управління, що відображають різні точки зору власників кішок.

"Незважаючи на те, що ми виявили ряд точок зору, більшість власників кішок у Великій Британії цінували доступ на вулицю для своїх кішок і виступали проти ідеї тримати їх усередині. Тому політика утримання котів тільки вдома не знайде підтримки серед власників", — сказала провідний автор доктор Сара Кроулі з Інституту навколишнього середовища і сталого розвитку Університету Ексетера в Корнуоллі.

"Дослідження підкреслює гостру необхідність для власників кішок і захисників природи працювати разом, щоб знайти індивідуальні рішення, які будуть дешевими, простими в реалізації і позитивно вплинуть на дику природу і популяції птахів", — зазначили автори роботи.

56 власників кішок брали участь у дослідженні, але деякі з них були з сільських районів Великої Британії, в основному на південному заході Англії, а деякі - з міських районів Брістоля і Манчестера. Поряд із докладним дослідженням автори роботи створили просту вікторину, щоб власники кішок могли з'ясувати, до якої категорії вони належать.

3 вересня 8-річний хлопчик із міста Яворів Львівської області потрапив до лікарні з підозрою на сказ. На вулиці його подряпав кіт. За словам батьків постраждалого, кіт накинувся на нього на вулиці. Вони не знають, це домашня тварина чи вулична.

Зараз ви читаєте новину «Власників котів поділили на 5 типів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути