Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 17:22

Виявлена причина смерті вагітних жінок

Виявлена причина смерті вагітних жінок

У Великобританії виявлена причина серйозної хвороби, яка щороку призводить до смерті сотень вагітних жінок і їхніх дітей. Вчені з Кембриджу знайшли причину прееклампсії, на яку страждає кожна десята жінка "в положенні". Команда дослідників на чолі з Чжоу Айву в Кембриджському інституті медичних досліджень використовувала рентгенівське випромінювання для вивчення структури ангіотензиногена - білка, пов'язаного з високим кров'яним тиском, який викликає викид гормонів ангіотензин, що призводять до звуження судин. Команда Чжоу виявила, що білки ангіотензиногена змінюють форму від окислення, випускаючи тим самим ангіотензин.

Експерименти, проведені на добровольцях засвідчили, що у здорових людей окислюється приблизно 60 відсотків ангиотензиногена, але у жінок з прееклампсією число окисленого білка було значно вище. За словами професора Карелла, це відбувається через зміни в плаценті матері. Відкриття природи прееклампсії дозволить лікарям попереджати появу цієї хвороби і рятувати сотні людських життів.

Нагадаємо, раніше дослідники з Великобританії після ретельних наукових експериментів виявили продукт, який в прямому сенсі можна назвати джерелом здоров'я для жіночого організму.

За матеріалами Inright, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Виявлена причина смерті вагітних жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути