пʼятниця, 15 жовтня 2010 14:04

Винайдено електровелосипед, який працює на воді

Винайдено електровелосипед, який працює на воді

Хімічна компанія SiGNa Chemistry і виробник велосипедів Pedego представили електровелосипед, який може отримувати енергію з води.

SiGNa Chemistry випустила для електровелосипедів Pedego додатковий паливний елемент. Такий елемент може бути задіяний при додаткових навантаженнях - наприклад, при підйомі на велосипеді в гору або необхідності швидко набрати швидкість.

Для вироблення додаткової електрики елемент використовує водень, який вивільняється з води під впливом силіциду натрію. Реакція проходить при низькому тиску. SiGNa Chemistry заявляє, що такий елемент більш безпечний, ніж звичайні водневі паливні елементи.

Одного картриджа з силіцидів натрію вистачає на 30-50 км шляху, далі його можна замінити на новий. Вага одного картриджа становить менше 0,7 кг, тому з собою в дорогу можна взяти відразу кілька запасних.

Зараз SiGNa Chemistry працює над виробництвом більш потужних елементів, які могли б використовуватися в автомобілях.

Інші оригінальні "велосипедні" розробки включають в себе велосипед, ланцюг в якому замінений на еластичний провід, Full Circle - концептуальне засіб пересування з колесами, що нагадують елемент управління плеєра iPod, і VeloMini - компактний двоколісний електровелосипед для пересування по місту.

Раніше повідомлялося, що переможець екомарафона, що спонсорується компанією Shell, пройшов 4896 кілометрів всього на одному літрі бензину.

За матеріалами Ruformator, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Винайдено електровелосипед, який працює на воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути